Friday, January 23, 2009

Kawan..Sahabat..Teman..Fren..

Apa jua istilah bagi sebuah persahabatan..ia adalah suatu yang amat unik dan menjadi kenangan yang paling indah dlm hidup seseorang..namun begitu..tidak semua yang manis terjadi dalam sebuah ikatan persahabatan..namun, segala gelak tawa, senda gurau, tangisan, kekecewaan menjadi ramuan dlm erti kata sebuah persahabatan yang sejati..

Kawan merupakan orang yang boleh dikatakan penting selepas famili kita..tanpa kawan, hidup umpama berada di tengah padang pasir yang tandus...kawan membawa kita ke jalan yang baik..namun, terdapat kawan yang akan membawa kita ke jalan yang songsang..kita perlu kawan tapi kita perlu menentukan kawan mana yang kita pilih...

sama dengan aku..aku punya kawan yg best banget..aku jenis tak kisah...semua aku kawan..sesiapa pun leh jadi kawan aku..aku nak cite la kawan2 aku yang banyak menyumbang kepada sejarah hidup aku yang lepas..ada yang manis..ada yang pahit..ada yang lucu..ada yang sengal..hehehehe..kita lihat sape dapat title masing2..(just for fun k)..

kawan sekolah rendah >> mmg suatu yang amat manis bila dikenang zaman ini..fizikal aku kecik..tak berapa nak cerah..nama ayu tapi aku tak berapa ayu..kalo la dpt diberi peluang, aku nak terjun ke zaman ni..happy..dr sek rendah aku aktif sport..tapi tak semua la..kata dak ketot kan..hahha..korang ingat tak..(ni zaman aku k)...aku dapat RMT --> rancangan makanan tambahan..so, tiap2 hari aku dapt makan free..pastu setiap ari rabu aku dapat susu sekolah yang kotak tu..pergh..mmg best gile..pastu..korang men tak..cop2 tiang..satu lubang tikus..teng2..rounders..men getah..konda kondi..ni la permainan, yg aku rasa tak dimainkan di zmn moden ni...sedih ar..best gile..di ant cikgu yg masih dlm ingatan aku-->cikgu hadi, cikgu halim, sir rakasam, cikgu rahman, cikgu noraidah..len tak berapa nak ingat..hehehe..then..sampai skrng aku masih lagi contact rakan2 sek rendah aku..mmg sporting la depa ni..aku paling baik ngan mastura..kalo tak slp aku rapat ngan dia sejak form1 kot..iye ke mas..hilang ingatan ar...ant yang len still contact>>azman, azam, napis, amir syahir, shaiful adly, zila, jaarengah, shida, shamil n len2..

kawan teknik >>skolah aku diberi nama SM Teknik Lebuh Cator yg berlokasi di Ipoh..zaman teknik best la..sbb 1st time rasa life dok asrama..byk kenangan kat sekolah ni..plg tak best..kena rocall(betul ke aku spell ni)..ish..penah aku kena berdiri bawah kipas dari kul 1 pg sampai subuh..dah ar aku ni tak thn sejuk..asyik nak membuang je...hahha..seingat aku, sister yg plg garang, kak chik rasanya..hehhe..skrang dah kawin ngak abg senior gak..syed namanya..mmg jodoh ar depa ni..besalah..kalo dah nama sek teknik..mesti ada abg angkat la..kakak angkat la.. aku just ada sorang je akak angkat..kak ayu..nama lebih kurang aku..>>ezreen rahayu..baik sgt.. tapi sian kat dia la..kene sabar ngan perangai aku..hehhe..naik form 5..kitaorang lak senior..aku lak jd sister yg tak disukai junior..hahhaha..adegan balas dendam beb..tapi aku tak niat la..cuma maybe dah turun menurun..istilah ragging cam tak tepat je..aku tak niat nak ragging..tapi tu semua kan kenangan...aku ada geng yg dipanggil 6 jahanam terdiri drpd>>aku, ati, mala, rini, munirah n (alahai aku ingat dak ni..dak gopeng..ape la namanya)...ish..sori beb..tapi kitaorang berpisah masa form 5..sbb ada incident yang tak patut berlaku..erm..sori sgt kawan2..i miss u all of u..oh..lupe lak..kawan yang boleh dikatakan baik ngan aku kat teknik >>zura, apah, kamal,alin, amirul, (tak ingat gak aku)..hehhe..aku baik gak ngan cikgu2 teknik..yang still contact..cikgu nuar, cikgu shidi..cikgu hazlina..semua cikgu kat teknik the best la..

masuk lak zmn politeknik >>zaman ni..life mcm open sikit..tak macam teknik..nak tegur dak laki pun kena...best gile..dok kamsis..aku satu bilik ngan nuren..tapi tak rapat ngan nuren..tp sampai skrang aku still contact dia..miss u la..time ni aku rapat ngan sorang dak laki>>man namanya..mmg rapat gile..semua mslh aku dia tau..tapi kan..tak sangka..hahha..(forget it)..hub menjadi renggang bila dia dah couple masa sem 5..sedih yg teramat sgt bile seorg rakan baik sanggup buat cam tue..aku mmg tak leh lupe la..kitaorang slalu tulis2 surat..hehe..kelakar..antara aktiviti dak kelas aku..petang2 kitaorang reramai men volleybal..g taiping..tak ingat la..kete sape ntah berenti kat highway time tu..zubir ke..hehhe.mmg satu kls kamcing la..yang bek gile ngan aku..>>dulu man..hehehhe..skrang biasa je..pastu, masa sem bape ntah aku dok kat desa cempaka..sebelah ngan loji..umah ni aku dilepak oleh member2 aku dak it n dak awam..time ni aku satu bilik ngan kapal n ma..ma ni nama dia dkt nama aku kamalia..tapi aku cun lagi ar..hahhaha..ma ni dia tak suka aku mula2nya..dia kata aku ni kerek smcm..hahhaha..bongek lagi ar..tak tgr aku pun..pastu sesedap oren cop aku kerek..hampeh tul.. tapi at last, baru dia tau..aku ni sporting abis..hahahhaha..dia ni mmg gile orang nya....kengkawan dia pun gile gak..hahha..rindu ar kat shima, ati, jihan, kapal, ain..n sape ek lagi..tak ingat ar..tapi diaorang ni mmg gile abis..penah tu, umah kitaorang kene serang..nasib bek aku dah tido awal..hahhaha..kalo tak kena tarbiyah..mau dekat sejam kan..

masa kat umah sebelah loji ni ar, ada orang gile seks masuk umah aku..siap masuk bilik aku lagi..dah ar aku srg dlm bilik tue..nak dijadikan cite..aku tgh bersiap masa tu nak g kelas..kurang lebih kul 10 pagi..masa tu, dk dalam bilik aku semua tak de..g kelas..tinggal aku ngan member it je tak pegi lagi..ada la sorang mamat ni masuk bilik aku(tapi berdiri kat pintu je)...yang aku ni leh wat dek je..aku ingatkan tuan umah datang..iyelah, sbb kebetulan mmg tuan umah nak datang check toilet kan..tapi aku pun cam pelik gak..nape dia sengih2 kat aku..dah ar pakai helmet..aku wat dek lagi.. aku siap2 la..tetiba dari cermin aku tgk mamat ni..baru aku tersedar tuan umah aku cina bukan melayu..huhuhu..pucat lesi aku time tue..aku pun terus pandang dia n ckp.."eh, awak ni sape??nak ape??dia ngan selambanya dok tersengih lagi..pastu dia cakap.. , "nak tak?".. adoi..aku mmg tak terpikir ape yang mamat ni maksudkan..sbb aku memandang tepat muka dia saje...takut beb..aku pun balas balik.. "nak ape?"..pastu aku pandang yg mamat ni dok pegang something..ish..aku tak nak sebut ar..mmg cuak abis aku..aku menjerit dlm bilik tu..rasa dekat 10 minit aku jerit..kengkawan aku tak respond pun..sbb yg satu bilik lagi mmg dah tau ada lelaki gile masuk..kebetulan depa tak de kdt time tue...huhu..yang satu bilik ni ingat ada lipas..diaorg pun wat dek je..mungkin dah lama sgt kot dgr aku menjerit, baru depa bukak pintu..n mamat ni toleh belakang terus nak pegi ke bilik kawan aku..aku pun dgn sepantas kilatnya terus menutup daun pintu bilik aku n nangis..cuak beb..kalau korang kat tpt aku..ape yg korang akan lakukan???

>>to be continue.. (aku akan story psl memember aku selepas politeknik until now dlm ruangan len)..nanti aku letak gbr ek..

3 comments:

  1. agak2 nye citer psl aku ada tak.. :)

    yumici VS kewekz...

    ReplyDelete
  2. isk.msti xde nama aku.
    ala kak ayu.
    letak la nama dik cinoi.
    kecik2 pon xpe.
    ahahaha

    ReplyDelete
  3. ish..korang mesti ar ada..kan korang pelakon extra dlm cite aku ni.hehhe...tapi kalo nak cite pasal korang..mesti tak muat ar..bosan lak orang len baca..hahhahhaa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails