Sunday, May 4, 2014

suatu ketika dahulu sewaktu saya baru dilahirkan..


ahmad darwisy syifa'

izz zara insyirah

izz rizqi faseeha

Photobucket

kalifah kecil kesayangan ibu dan ayah...


permulaan pagi dimulakan dengan assalamualaikum wbt.
moga hari ini dan mendatang sentiasa diberkati Allah swt..
oh mak ai lama sungguh tak datang sini, apatah lagi untuk melepak lama.
SO...
entri pembuka semangat ini dimulakan dengan aksi-aksi si cilik 1.2.3....yang mencuit hati...


inilah dia permata hati kami..ahmad darwisy syifa'. izz zara insyirah dan izz rizqi faseeha

"senget la ibu"..hehe..skrg nak edit gambar pun tak sempat sayang..


izz zara insyirah superwomanku.


tu dia seronok jalan dengan mak n abah...terima kasih mak abah...


anak dara yang disorokkan..hehe...


susahnya nak amik gambar si abang ni..semakin hari semakin nakal..


giyomi....


gambar lama baru upload..raya tahun lepas katanya


kembar mia sara..hehehe.perasan


sayang abang...



memperkenalkan...izz rizqi faseeha binti ahmad bazli


1st day...alhamdulillah


bestnya dia tidur kan..

1st day lagi..senyum sikit sayang...




seminggu di lautan biru..


abang yang suka menyakat adik..


bukan mudah nak amik gambar depa ni..


Cakkkkkk..saya dah besar ibu..


kami sayang ayah..

Photobucket

Thursday, February 7, 2013

Cherasian i'm coming..

Semenjak abis final aritu...mmg tak bebuka la belog ni kan.
sengaja menyisihkannya kerana memberi laluan kepada hal ehwal rumah tangga yang terbengkalai untuk sekian lamanya..
juga memberikan masa yang agak kekangan tahun lepas dihabiskan sebaiknya bersama my baby luv.. abang darwisy n baby zara.. abang ke? hahahha...bukan apa, si abang dah pandai membahasakan diri abang kepada adiknya..kelakar kan..dat's the point yang rasa, berbaloi ke pergi belajar tinggalkan anak2 membesar tanpa depan mata..hanya Allah swt yang tahu..




Now i'm at cherasian...hooooooooraaaaaaaay... yeeba yeeba...
for the 1st week ni..mcm biasa..jadual pun follow je dulu..
tp yang paling membuatkan hati teruja sampai gila-gila menggeletek ialah..
dah start training handbal.. saya suka..saya suka..
tak ada gambar..sbb of kos la kan tak sempat nak bergambar..later ye..



Photobucket

Tuesday, January 15, 2013

Sekolah Berkesan-Pengetua pencetus budaya

Kajian Geltner (1981) tentang "Teacher perceptions of the Principal's Leadership Behaviour as Related to Schoo Effectiveness" menjelaskan keberkesanan sesebuah sekolah ada kaitan dengan kepimpinan pengetua iaitu :


a. Pengetua - ahli falsafah

b. Pengetua - model pendidikan

c. Pengetua - penyokong pendidikan

d. Pengetua - rakan sependidikan dengan murid dan ibu bapa

e. Pengetua - orang yang memulakan perubahan pendidikan (educational innovator), inovasi sekolah dan action research

Mengikut Sergiovanni, lima peranan pengetua :

a. Sebagai pemimpin teknikal

b. sebagai pemimpin manusia-mahira, cekap dan motivate staff

c. sebagai pemimpin pengajaran-kurikulum, diagnosis, penyeliaan, penilaian

d. sebagai pemimpin simbolik

e. sebagai pemimpin budaya

Photobucket

Monday, January 14, 2013

Take Serious..... Ibu Mengandung!!!

Perkara yang perlu dielakkan oleh ibu mengandung :

a. Celak dan Bedak yang disapu di muka untuk hiasan diri sebenarnya banyak mengandungi timah hitam atau lead oxide yang boleh menjejaskan bayi dalam kandungan. Keracunan timah boleh menyebabkan keguguran.

b. alkohol yang berlebihan boleh menyebabkan ketidaknormalan pada bayi seperti mata menjadi kecil, kepala kecil dan berat berkurangan.

c. penggunaan dadah boleh menyebabkan kecacatan mental dan fizikal bayi yang dilahirkan.

d. Terdedah kepada penggunaan plumbum yang tinggi semasa mengandung, boleh mengganggu perkembangan bayi.

e. Ibu mengandung yang merokok boleh menyebabkan bayi pramatang, kecacatan pada jantung bayi, mengalami keguguran dan bayi mati dalam kandungan f. Tabiat memakan kepala ikan perlu dihentikan oleh ibu mengandung kerana mengandungi asid yang menjejaskan perkembangan otak bayi.

g. Pancaran sinar-x yang keterlaluan(terutama 3 bulan pertama) boleh menjejaskan perkembangan otak bayi, gangguan pembentukan tulang dan kerosakan tempurung kepala bayi. Selain itu, berlakunya perubahan yang kekal dalam gen sel yang mungkin memberi kesan pada generasi berikutnya (mutasi), melahirkan bayi yang menghidap penyakit leukemia dan kemandulan.

Photobucket

Motivation

Perkataan MOTIVASI adalah berasal daripada perkataan Bahasa Inggeris - "MOTIVATION". Perkataan asalnya ialah "MOTIVE" yang juga telah dipinjam oleh Bahasa Melayu kepada MOTIF, yakni bermaksud TUJUAN.

Perkataan motivasi adalah bermaksud sebab, tujuan atau pendorong, maka tujuan seseorang itulah sebenarnya yang menjadi penggerak utama baginya berusaha keras mencapai atau mendapat apa juga yang diinginkannya sama ada secara negatif atau positif.

Oleh itu, kita boleh definisikan bahawa : 

"Motivasi adalah sesuatu yang menggerak dan mengarah tuju seseorang dalam tindakan-tindakannya sama ada secara negatif atau positif."

Oleh itu, bolehlah kita buat kesimpulan di sini bahawa: 

"Motivasi adalah suatu bentuk dorongan dalaman yang sentiasa ada dalam minda dan hati yang ada sepanjang hayat untuk menjadi penggerak utama seseorang, sesebuah keluarga atau organisasi untuk mencapai apa juga yang diinginkan.“

Tahap kepentingan sesuatu yang seseorang ingin capai, memberi kesan terhadap tahap kesungguhannya berusaha. Sungguhpun masa untuk mencapainya agak lama, tetapi jika apa yang dihasratkan itu amat penting, ia akan terus tetap mempunyai keinginan atau kesungguhan untuk berusaha sehinggalah matlamatnya tercapai.

“A good teacher can inspire hope, ignite the imagination, and instill a love of learning.”

Motivasi terbahagi kepada 2 : Instrinsik dan Ekstrinsik  
MOTIVASI EKSTRINSIKSAEDAH SIRAJ ET. AL (1996): Konsep motivasi ekstrinsik ini berkait rapat dengan pengukuhan/ peneguhan.

Pengukuhan = proses apabila sesuatu kejadian atau peristiwa terjadi disebabkan oleh suatu rangsangan dan menyebabkan rangsangan itu meningkat.

Peneguhan ialah perkara yang dilakukan untuk mengalakkan sesuatu perlakuan itu diulangi. Menurut Rachlin (1991), tujuan peneguhan diberikan adalah untuk memuaskan kehendak individu dan untuk mengurangkan tekanan serta merangsang otak.

Skinner membahagikan peneguhan kepada dua jenis, iaitu peneguhan positif dan peneguhan negatif.

Pengukuhan terdiri daripada 2 iaitu :
Positif   : Memberi sesuatu ganjaran setelah perlakuan itu ditunjukkan dan menyebabkan perlakuan itu diulangi atau diperkuatkan lagi.

Negatif : Rangsangan serta merta yang tidak selesa atau menyakitkan yang diberikan selepas sesuatu tingkah laku ditunjukkan.

MOTIVASI EKSTRINSIK DALAM BILIK DARJAH
Guru mesti tahu jenis pengukuh yang hendak diberikan dan sekerap mana patut diberikan.

Pengukuh yang boleh diberikan dengan kerap seperti pujian, sokongan atau pujukan.

Namun, pemberian motivasi ekstrinsik dalam bentuk ekonomi, token dan lain-lain hanya mengakibatkan Pelajar mengenepikan kebolehan mereka untuk menyelesaikan tugas yang diberi atas kerelaan dan kesanggupan masing-masing.

Hukuman atau deraan ialah suatu bentuk pengukuh yang negatif dan ia tidak patut diberikan.

Hukuman yang keterlaluan boleh dianggap sebagai suatu deraan dan dendaan yang dikenakan secara berterusan boleh membentuk tingkah laku yang negatif, seperti pengasingan diri, rasa rendah diri.

Boleh mengakibatkan gangguan emosi yang berpanjangan.

MOTIVASI INTRINSIKDefinisi : Motivasi intrinsik sebenarnya wujud dari dalaman anda - Choong Lean Keow (2008)

MOTIVASI INTRINSIK DALAM BILIK DARJAH

Berlaku apabila aktiviti p&p serta persekitaran pembelajaran dalam bilik darjah berjaya memotivasikan murid-murid.

Guru yang mahu meningkatkan motivasi intrinsik pelajar dalam bidang akademik mesti:

mewujudkan suasana pembelajaran yang memberi peluang kepada pelajar untuk mengawal .

mesti tentukan pelajar itu boleh melakukan sesuatu dengan cemerlang.

FAKTOR YANG MEMPENGARUHI MOTIVASI INTRINSIK

a. Persepsi Kebolehan
    - Seseorang itu membentuk kebolehan yang dipersepsikan dari penilaian tentang kebolehannya oleh orang lain.
    - Semakin tinggi pencapaian seseorang pelajar itu, semakin besar kemungkinan pelajar itu menilaikan dirinya sebagai berkebolehan.
    - Kebolehan = Pengaruhi bagaimana pelajar itu rasa mengenai dirinya.

b. Persepsi Kawalan

Pelajar menyatakan kejayaan dan kegagalan mereka di sekolah adalah disebabkan oleh punca-punca dalaman yang dapat dikawal seperti usaha sendiri dan keupayaan berusaha dalam keadaan sebenar.

CONTOH:

Berupaya berusaha dalam keadaan sukar.
Pelajar sedar bahawa kejayaan atau kegagalan bergantung pada usaha mereka sendiri.

c. Perasaan dalam Pembelajaran

    - Merangkumi sikap, nilai, minat & pilihan yang ditunjukkan oleh seseorang terhadap sesuatu benda, perkara / orang
    - Di sekolah : perasaan yang ditunjukkan oleh pelajar berkait rapat dengan mata pelajaran, guru dan sekolah
    - Perasaan pelajar terhadap sesuatu mata pelajaran mempengaruhi pencapaiannya dan pencapaian ini akan mempengaruhi motivasinya.


Kaitan motivasi ekstrinsik dan intrinsik

Seseorang yang tidak mempunyai motivasi intrinsik perlu diberi motivasi ekstrinsik agar lama kelamaan motivasi intrinsik akan terbina dalam dirinya.


Seseorang yang telah mempunyai motivasi intrinsik pula perlu diberi motivasi ekstrinsik supaya motivasi intrinsik yang ada terus berkekalan dalam dirinya.

Manusia biasanya tidak akan berada pada satu jenis motivasi sahaja. Kadang kala, individu bermotivasi intrinsik dan kadang kala bermotivasi ekstrinsik. Ini bergantung pada situasi dan keperluan individu.

 
Photobucket

Sunday, January 13, 2013

Best Tips for Teachers- Part 1

A. Techniques for effective teaching and classroom management

1. Meeting a class for the first time
    a. Don't forget to introduce yourself
    b. State clearly what you expect of your pupils
    c. Learn your pupil's names as quikly as you can
    d. Help pupils to learn each others names
    e. Help pupils to get to know each other
    f. Make sure your pupils know how they will be assessed
    g. Use the first lessons to find out what pupils already know
    h. Explain which resources are available for pupils to use

2. Gaining attention and settling a class down
    a. Try doing nothing first
    b. Don't shout (yet)!
    c. Take advantage of human curiosity
    d. Drop a non-attender in it!
    e. Have ways of making pupils listen.
    f. People love praise.
    g. Begin with a task.
    h. Select some targets
    i. Don't take chaos as personal affront
    j. Few want to be left out of som fun

3. Coping with interruptions
    a. Accept that you are in fact being interrupted
    b. Keep track of where you were.
    c. Accept that some interruptions will be important and necesasry
    d. Be patient with colleagues.
    e. Turn interruptions into positive learning experience
    f. Keep individual feeling for individuals
    g. Have somehing to do ready for anyone who interrupts
    h. Watch your distance
    i. Look for the cause of interruptions
    j. Learn from colleagues

4. Learning namesd
    a. Let pupils decide their names
    b. Be careful with nicknames
    c. Address question to named pupils.
    d. make a map of the names.
    e. Once you've got them, use them.
    f. Make names visual
    g. One step at a time
    h. Take care with the repetitions
    i. Make sure you have their names right.
    j. Be persistent.

5. Avoiding disruption in your class
    a. Establish a few clear rules for behaviour in your class.
    b. Reward good behaviour immediately with positive feedback.
    c. Deal with any misdemeanours before they become major incidents.
    d. Establish what the sanctions will be for transgressing the rules.
    e. Avoid unreasonable expectation of pupils - but don't demean them either
    f. Look for signals.
    g. Provide 'cooling-off' time
    h. Investigate the causes of bad behaviour
    i. Have ready something interesting to give the class to do.

6. Using blackboards
    a. How visible are your etchings?
    b. Aim for the top
    c. Show your agenda
    d. If your are left-handed, you may find writing on the blackboard difficult
    e. Be heard as well as seen
    f. Be prepared
    g. Get your pupils' words on to the blackboard
    h. Let pupils have a turn with the chalk
    i. Use the blackboard as a classroom resource
    j. Be careful with the rubber

7. Organizing pracitcal lessons
    a. Check through the materials you require before the lesson starts.
    b. Assemble your materials in labelled boxes or trays
    c. Engage the help of the class
    d. Make sure you have enough materials for everyone
    e. Give short, clear instructions about the task required
    f. Make demonstrations snappy
    g. Establish firm rules of behaviour
    h. Avoid the necesstiy for pupils to queue for your advice or opinion
    i. Bring the class back together at intervals.
    j. Evaluate the activity

8. Doing yard/bus/break duites painlessly
    a. Get a whistle
    b. make sure you know the rules
    c. Be seen and heard
    d. Wrap up warm on cold days
    e. Try pairing up with a colleague
    f. Pave the way
    g. Have contingency plans for what to do if things go wrong
    h. Keep your eyes peeled
    i. If fights break out, think carefully about your interventions
    j. Use suct duties as occasions when you can buil up good relations with pupils outside the classroom.


9. Ensuring equality of opportunity within your teaching
    a. Check that you are behaving in the same way towards all pupils
    b. Arrange that the group work is done in mixed-gender groups
    c. Get your tongue round all your pupils names
    d. Avoid discriminatory type-casting
    e. Help colleagues to avoid discirmination

    f. Watch your sense of humour
    g. Raise pupils awareness of equality issues
    h. Be on the look out for pupils whoe may be affeccted by inequality

    i. Reflect equality in your own work
    j. Don't let pupils get away with bias

Photobucket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails