Saturday, January 31, 2009

:. design oh design ::

design..design..design..ni la hobi aku di kala bulan mengambang.. :) mengisi kelapangan waktu yg ada dengan design..aku suka melihat sesuatu yg cantik..ini tidak bermaksud aku membenci sesuatu yg buruk..hehehe..seperti suatu kepuasan apabila membuat pelbagai design..aku rasala..dah byk gile aku design..kekdg tu cam sama je design tu..ish..tapi tuela..selagi kita mempunyai keinginan untuk sesuatu..kita pasti mencari kelainan dlm hidup…"asas belajar adalah meniru"..ungkapan dari seorang teman yg aku merasakan ada logika..kita melihat kepada kejayaan orang..kita juga ingin menjadi berjaya..begitu juga la perihalnya dengan design ni..kita melihat orang mampu membuat sesuatu yg cantik..unik..sebenarnya..kita juga mampu untuk itu..cuba kita terokai jiwa kita sehingga ke dasarnya..pasti kita menjumpai secebis kekuatan di sebalik timbunan kelemahan…aku tak nak celoteh panjang2..sebenarnya..just nak tunjuk design2 yg penah aku hasilkan..ada yang dari idea sendiri..persekitaran..design2 yang sedia ada..kiranya..pic2 dlm blog ni semua aku la yg edit..:)so..untuk kalian, harap berpuas hati..n sebarang komen leh ar diajukan tanpa sebarang perang emosi k..hhehehe..





Thursday, January 29, 2009

movie terbaru di pawagam...

bukan terbaru ape nya..baru edit je..hahhaa..saksikan la frenz...

Tuesday, January 27, 2009

~futsal~

bola..bola..bola..walaupun aku ni tak tau sgt pasal bola..tapi aku telah melibatkan diri dlm futsal diwaktu2 last sem kat ittho..ni pun sbb si cinoi ngan isma la ngajak aku n ina men futsal kat BP..hahhaha..mmg tak penah beb terlintas nak men permainan ni..tapi tue ar..try je ar..have fun kan..tapi mmg lawak ar..kenangan paling tak leh aku lupa se awal pembabitan aku dlm dunia futsal ni..hahhaha..masa tu pihak lawan nak jaringkan gol..aku leh gelak kat tgh2 padang tu..walaupun tak gol lagi..seumpama aku leh tau yg pasti gol..refree leh sound aku ckp..wei, awak gelak ek..kan bola tu nak masuk gol..adoi..dah nak wat cam ner..dah mmg pasti gol..hahha..

tapi, semenjak kejadian hari itu..(cam menda buruk lak)..aku seakan dah jatuh cinta kat permainan baru ni..aku pun join futsal ittho..masa tu mmg best ar gua ckp lu..jiwa gua pun seakan kacau bilau..so, gua menghepikan diri ngan men futsal..hehehe..rakan2 seangkatan kaki bangku adalah terdiri daripda..ina, sam, evon, oreo n sape ntah lagi..maaflah aku ni byk makan kepala ikan n jus semut..tu yg ingatan tak berapa nak baik..hehhehe..time ni aku kenal ngan gg, umar n seli dgn lebih rapat..mmg sempoi ar depa ni..

nak dijadikan cite..kitaorg join futsal anjuran kosmo..dak lelaki JOHAN tu bhgn selatan..kitaorg No 3..kira not bad la kan..so, dapat g GRAND FINAL kat UM..tapi kalah ar..saingan kan sengit..hehehe..bila dikenang2..kitaorg kaki bangku ni pun layak men..mmg gian ar nak futsal ni.. best tak terkata...

tapi handball tetap di hati aku.. :)

Monday, January 26, 2009

..sambung lagi cite pasal my frenz..

kali ni aku nak cite pasal kengkawn aku semasa aku last sem di ittho..hehehhe..nasib baik ar ramai gak kene memanjangkan sem..pendek kata tambah lagi satu sem..bg yang tak berapa nak paham, extend adalah perkataan nak mendescribe kes aku ni..tapi aku bukan repeat paper...mau pun repeat pape la..hahahha..(nak jugak tu)..gelak ar wei..ape ni aku je yg gelak..hehhe..

sem ni aku lepak kat umah Double A..penghuninya adalah seperti >> wan sajidah, liana, huraizah, shakey, azimah, khadijah, azimah n eton..best gile dok sini...dak2 nya mmg sempoi n gile2..nampak je ayu2 gitu..tapi tak leh blah..hahhaha..mmg sporting abis..kitaorang ni jarang makan luar...menu kat umah pun dah mmg sedap2 belaka..ish...sape la chef nya ek..hahahha..pastu pada yang berimpian tinggi dak menguruskan timbangan>>petang2 wat senam aerobik..ada gak la yg cam taik2 ayam..hahhaha..ada yg konsisten..aku mmg tak rajin ar bab2 ni..baik aku lari kat stadium..leh usha2..mencuci pemandangan yang begitu indah di kuittho..gurau je beb..

kat umah ni..yang paling kuat studi..tak renggang ngan kerusi..aku leh bg title ulat buku pada...erm..wan sajidah kot..hahahhaha..dak2 yg suka men game...mmg teror gile ar..aku titlekan pada khadijah, azimah n shakey..yang mmg suka gile kemas umah..kira pembersih ar..serah kat eton..hehehe..cam umah orang kelamin beb..yg pandai buat ayat jiwang aku leh kata si huraizah ar..dia ni cam jiwang je..tangkap lentok je..tapi genius je..slalu dpt dekan..ntah bile studi nya aku pun tak tau..dia ni teror gile men badminton..tapi kalah gak ngn budak mana tu.. :) (lu ingat la sendiri)...liana dak yang kecil2 molek..dia ni kembar aku..aku sakit perut..dia pun sakit perut..aku kurus..dia pun kurus..hahaha..garang dak ni..tapi baik hati sgt..hehehe..ima adalah toh puan sri kita..kopi yg dia wat mmg sedap..ima bila nak wat lagi..rindu ar kat kopi n coklat ko..last but not least..aku ar dak paling ayu sekali dlm umah tu..haha..bgn je pagi2 tabiat aku, mesti bukak pc..pastu bukak fs..tgk horoskop..nak cite lagi pasal aku ke..korang describe sendiri ar..tak kisah nak kutuk ke ape ke..janji aku hepi je..

mmg sedih je..bila saat2 akhir nak tinggalkan parit king ni..bila sebut parit king, cam tak de pape je..tapi bile dah bermastautin kat sini..best la..

k..nanti sambung story about ko ek gejek..sabar menanti...

Sunday, January 25, 2009

...sambungan about my frenz..

jeng..jeng..jeng..kakak ina ngan cinoi..both of u pasti tertunggu2 gua cite pasal kamu orang kan..ehhehhehe...dipersembahkan..oppps..nanti dulu..aku nak cite pasal orang len dulu..hahhaha..masa aku sem 1 aku dok melewar..ditakdirkan dak umah aku semua dak pas matrik..aku satu bilik ngan miza..dak yg comei nie..hehehhe..miza ni aktif netball..tapi yg paling sedih kan..dia ni penah kehilangan orang yg disygi..sedihla..tak nak state namanya kat sini..dah la 1st love dia..Tuhan lebih menyayanginya..doakan yang baik2 aje utk dia ek..mmg hepi je dok ngan budak2 ni..aku ni digelar mak piranha..tapi tak ingat pasal ape..mungkin aku ni kuat makan kot..tak pun..jarang tolak makan kalo diajak..hehehe..miza, rindu kat kek yg ko buat la..felix, rindu buah salak ar..ayu, rindu kat kek ar..kecik,lili n zura..rindu rendang korang..huhuhu..

masa sem satu ni..aku rapat sangat ngan kengkawn aku ni >>zaza, noyu, liza, zura n soraya..ke mana je kitaorg pegi, mesti sama..nek kete pun, sampai berenam..ish..mmg rapat sgt2..semua cite kita kongsi sama2..slalu lepak kat bilik liza, noyu n zura..aku ngan zaza suka lepak umah diaorang nie..mmg sempoi n gile2 depa ni..petang2 kan, kitaorang slalu masak guna rice cooker..hahhaha..lawak beb..jimat ke ape ke tak tau..tapi msg2 pandai masak...hehehe..yg paling aku tak leh lupe..kitaorang menari lagu rossa..hehehe..yang menari ni termasuk gak dak umah noyu..kalo tak silap..ina, jiha ada kot sekali menari..hahahha..kitaorang suka tangkap gambar..gbr yang tak leh blah..gbr wanted..hahhah..lucu..tapi tuelah..kusangkan panas sampai ke petang, rupanya banjir melanda parit raja..hehehe..persahabatan yang benar2 terjalin atas dasar kesetiaan akhirnya...sedihla..what can i say..erm..tak leh nak kata..aku mengakui aku membuat kesilapan dlm perhubungan ni..maaf kawan..kitaorang tak rapat cm dulu..hari2 aku lalui dgn kesedihan..kerana tak sanggup sgt..sbb aku syg korang..tapi...nothing to say..



dari sem 1 lagi..aku dah masuk sport..ape lagi handball la..hehehe..antara yg rapat ngan aku time tu..abg mat..hehehe..dak yg agak2 ensem..men teror gile..aku dh cite hal dia dlm column handball..hehehe..tapi aku nak cite hal dak len..time petang2 aku g training ngan miza n ina..ina adalah my best frenz until now..memang dak wak lu ni..sempoi sesgt..aku slalu kutuk dia ni..awek pink panter..mmg suka kaler pinkk...tak leh blah aku..ahhahha..dia ni bek gile ar ngan aku..ape saje pasal aku..mesti aku cite kat dia..dia antara kawan suka duka aku kat ittho selain nisa..sng berkawn ngan dia ni..thanks frenz..tapi kan..walaupun nampak cam sebulu..kekdg tak ngam gak..hahhaha...kan ina ...tapi selalunya ngam je..rindu gile ar kat dia ni..dia dah nak bertunang beb..ngan jejaka laut..abg honda..wah gitu..aku doakan yg baik2 kawan...

dak sport (gurl) yg aku kenal n still contact until now..spt sam..cinoi..isma..zaza..n len2..cinoi2..nak gak cite pasal ko..dak ni la paling sengal aku penah jumpe..hahahha..krisis rumah tangga..hhahah..senang kawan ngan dia ni..hepi je orangnya..biarlah orang nak kutuk ke..puji jauh sekali..hahhah..kite penah lepak mapley sesama kan..ngan evon..hehehe..sporting abis dak ni..cinoi, teringin benar hati ku ingin melihat kamu bertudung lagi..hehhe..nanti post gbr bertudung ko ek..cute gitu..hahahha..

selain kengkwan kat atas ni, aku bek ngan dak umah ina..mmg aku slalu lepak umah diaorang ni..aku pun tak tau nape aku suka merempat umah orang..hahhahaha..ingat tak satu kisah di waktu malam yg hening..ada kete polis mengejar sekumpulan dak rempit..haahhaha..lawak kan..hahha..aku slalu makn free kat sini..angah pandai masak..sedapnya..ish, semua pasal makan je..bai dak yg paling tak suka amik tau hal orang..dia ni best..comei..kreatif lagi..jiha, dak yang dah ada boy yg comei..mesti dah besar kan..wan ni dak ganu yang penah masuk paper..ish, nak gak glamer dari aku tue..ish..geram je..hahhahha..miss u frenz..


nanti aku sambung lagi..penat la pulok..hehehe..gejek nantikan cite mu lakk..hehhehe..

Friday, January 23, 2009

Kawan..Sahabat..Teman..Fren..

Apa jua istilah bagi sebuah persahabatan..ia adalah suatu yang amat unik dan menjadi kenangan yang paling indah dlm hidup seseorang..namun begitu..tidak semua yang manis terjadi dalam sebuah ikatan persahabatan..namun, segala gelak tawa, senda gurau, tangisan, kekecewaan menjadi ramuan dlm erti kata sebuah persahabatan yang sejati..

Kawan merupakan orang yang boleh dikatakan penting selepas famili kita..tanpa kawan, hidup umpama berada di tengah padang pasir yang tandus...kawan membawa kita ke jalan yang baik..namun, terdapat kawan yang akan membawa kita ke jalan yang songsang..kita perlu kawan tapi kita perlu menentukan kawan mana yang kita pilih...

sama dengan aku..aku punya kawan yg best banget..aku jenis tak kisah...semua aku kawan..sesiapa pun leh jadi kawan aku..aku nak cite la kawan2 aku yang banyak menyumbang kepada sejarah hidup aku yang lepas..ada yang manis..ada yang pahit..ada yang lucu..ada yang sengal..hehehehe..kita lihat sape dapat title masing2..(just for fun k)..

kawan sekolah rendah >> mmg suatu yang amat manis bila dikenang zaman ini..fizikal aku kecik..tak berapa nak cerah..nama ayu tapi aku tak berapa ayu..kalo la dpt diberi peluang, aku nak terjun ke zaman ni..happy..dr sek rendah aku aktif sport..tapi tak semua la..kata dak ketot kan..hahha..korang ingat tak..(ni zaman aku k)...aku dapat RMT --> rancangan makanan tambahan..so, tiap2 hari aku dapt makan free..pastu setiap ari rabu aku dapat susu sekolah yang kotak tu..pergh..mmg best gile..pastu..korang men tak..cop2 tiang..satu lubang tikus..teng2..rounders..men getah..konda kondi..ni la permainan, yg aku rasa tak dimainkan di zmn moden ni...sedih ar..best gile..di ant cikgu yg masih dlm ingatan aku-->cikgu hadi, cikgu halim, sir rakasam, cikgu rahman, cikgu noraidah..len tak berapa nak ingat..hehehe..then..sampai skrng aku masih lagi contact rakan2 sek rendah aku..mmg sporting la depa ni..aku paling baik ngan mastura..kalo tak slp aku rapat ngan dia sejak form1 kot..iye ke mas..hilang ingatan ar...ant yang len still contact>>azman, azam, napis, amir syahir, shaiful adly, zila, jaarengah, shida, shamil n len2..

kawan teknik >>skolah aku diberi nama SM Teknik Lebuh Cator yg berlokasi di Ipoh..zaman teknik best la..sbb 1st time rasa life dok asrama..byk kenangan kat sekolah ni..plg tak best..kena rocall(betul ke aku spell ni)..ish..penah aku kena berdiri bawah kipas dari kul 1 pg sampai subuh..dah ar aku ni tak thn sejuk..asyik nak membuang je...hahha..seingat aku, sister yg plg garang, kak chik rasanya..hehhe..skrang dah kawin ngak abg senior gak..syed namanya..mmg jodoh ar depa ni..besalah..kalo dah nama sek teknik..mesti ada abg angkat la..kakak angkat la.. aku just ada sorang je akak angkat..kak ayu..nama lebih kurang aku..>>ezreen rahayu..baik sgt.. tapi sian kat dia la..kene sabar ngan perangai aku..hehhe..naik form 5..kitaorang lak senior..aku lak jd sister yg tak disukai junior..hahhaha..adegan balas dendam beb..tapi aku tak niat la..cuma maybe dah turun menurun..istilah ragging cam tak tepat je..aku tak niat nak ragging..tapi tu semua kan kenangan...aku ada geng yg dipanggil 6 jahanam terdiri drpd>>aku, ati, mala, rini, munirah n (alahai aku ingat dak ni..dak gopeng..ape la namanya)...ish..sori beb..tapi kitaorang berpisah masa form 5..sbb ada incident yang tak patut berlaku..erm..sori sgt kawan2..i miss u all of u..oh..lupe lak..kawan yang boleh dikatakan baik ngan aku kat teknik >>zura, apah, kamal,alin, amirul, (tak ingat gak aku)..hehhe..aku baik gak ngan cikgu2 teknik..yang still contact..cikgu nuar, cikgu shidi..cikgu hazlina..semua cikgu kat teknik the best la..

masuk lak zmn politeknik >>zaman ni..life mcm open sikit..tak macam teknik..nak tegur dak laki pun kena...best gile..dok kamsis..aku satu bilik ngan nuren..tapi tak rapat ngan nuren..tp sampai skrang aku still contact dia..miss u la..time ni aku rapat ngan sorang dak laki>>man namanya..mmg rapat gile..semua mslh aku dia tau..tapi kan..tak sangka..hahha..(forget it)..hub menjadi renggang bila dia dah couple masa sem 5..sedih yg teramat sgt bile seorg rakan baik sanggup buat cam tue..aku mmg tak leh lupe la..kitaorang slalu tulis2 surat..hehe..kelakar..antara aktiviti dak kelas aku..petang2 kitaorang reramai men volleybal..g taiping..tak ingat la..kete sape ntah berenti kat highway time tu..zubir ke..hehhe.mmg satu kls kamcing la..yang bek gile ngan aku..>>dulu man..hehehhe..skrang biasa je..pastu, masa sem bape ntah aku dok kat desa cempaka..sebelah ngan loji..umah ni aku dilepak oleh member2 aku dak it n dak awam..time ni aku satu bilik ngan kapal n ma..ma ni nama dia dkt nama aku kamalia..tapi aku cun lagi ar..hahhaha..ma ni dia tak suka aku mula2nya..dia kata aku ni kerek smcm..hahhaha..bongek lagi ar..tak tgr aku pun..pastu sesedap oren cop aku kerek..hampeh tul.. tapi at last, baru dia tau..aku ni sporting abis..hahahhaha..dia ni mmg gile orang nya....kengkawan dia pun gile gak..hahha..rindu ar kat shima, ati, jihan, kapal, ain..n sape ek lagi..tak ingat ar..tapi diaorang ni mmg gile abis..penah tu, umah kitaorang kene serang..nasib bek aku dah tido awal..hahhaha..kalo tak kena tarbiyah..mau dekat sejam kan..

masa kat umah sebelah loji ni ar, ada orang gile seks masuk umah aku..siap masuk bilik aku lagi..dah ar aku srg dlm bilik tue..nak dijadikan cite..aku tgh bersiap masa tu nak g kelas..kurang lebih kul 10 pagi..masa tu, dk dalam bilik aku semua tak de..g kelas..tinggal aku ngan member it je tak pegi lagi..ada la sorang mamat ni masuk bilik aku(tapi berdiri kat pintu je)...yang aku ni leh wat dek je..aku ingatkan tuan umah datang..iyelah, sbb kebetulan mmg tuan umah nak datang check toilet kan..tapi aku pun cam pelik gak..nape dia sengih2 kat aku..dah ar pakai helmet..aku wat dek lagi.. aku siap2 la..tetiba dari cermin aku tgk mamat ni..baru aku tersedar tuan umah aku cina bukan melayu..huhuhu..pucat lesi aku time tue..aku pun terus pandang dia n ckp.."eh, awak ni sape??nak ape??dia ngan selambanya dok tersengih lagi..pastu dia cakap.. , "nak tak?".. adoi..aku mmg tak terpikir ape yang mamat ni maksudkan..sbb aku memandang tepat muka dia saje...takut beb..aku pun balas balik.. "nak ape?"..pastu aku pandang yg mamat ni dok pegang something..ish..aku tak nak sebut ar..mmg cuak abis aku..aku menjerit dlm bilik tu..rasa dekat 10 minit aku jerit..kengkawan aku tak respond pun..sbb yg satu bilik lagi mmg dah tau ada lelaki gile masuk..kebetulan depa tak de kdt time tue...huhu..yang satu bilik ni ingat ada lipas..diaorg pun wat dek je..mungkin dah lama sgt kot dgr aku menjerit, baru depa bukak pintu..n mamat ni toleh belakang terus nak pegi ke bilik kawan aku..aku pun dgn sepantas kilatnya terus menutup daun pintu bilik aku n nangis..cuak beb..kalau korang kat tpt aku..ape yg korang akan lakukan???

>>to be continue.. (aku akan story psl memember aku selepas politeknik until now dlm ruangan len)..nanti aku letak gbr ek..

Thursday, January 15, 2009

~ Bolatangan ~





Handball..atau dlm bahasa melayu kunonya adalah istilah untuk bola tangan..Untuk dak2 yang baru nak bertatih “Bola Baling” adalah panggilan besa depa..Hehehe..ni la sukan yang paling wat aku excited gile..ish..tapi wakil rumah Sukan je..rumah merah(time aku skolah rendah)..hahhahha…


Al-kisahnya, aku menjinakkan diri dlm sukan ni masa darjah 5 kot..time tu, Alahai, sikit punya tangan bangku..mmg tak reti langsung…tapi kan..bila Dihitung2..dah lama aku men handball..tapi aku berenti jap men masa Form 1,2,3..sbb sekolah aku tak aktif dlm handball ni..kecewa teman…
Masuk form 4 n 5 @ SMTLC ipoh aku mula menggiatkan diri kembali ke arena Sukan..sampaila wakil daerah..hehehe..sweet moment ar..still ingat kat Kengkawan seperjuangan..antaranya >> farah..mazuin..azimah..pongek n yg Lain2 la..


Pastu..aku break lagi men handball.aku ingat aku zaman tu semua dah berlalu.. Rupa2nya aku still men lagi bila aku masuk ke KUiTTHO a.k.a UTHM..sanggup Aku masuk Sukan Bola Baling sorang2..time tu member2 len masuk kelab n sukan lain..time kat dalam kelas kan..ada la sorang mamat ni masuk dlm bilik kitaorang..Dia wat announcement sape yang nak join player untuk KUiTTHO..ish..mmgSemangat gile aku time tue..haahha..seakan penah ku jumpe mamat ni..hahaha..Rupanya2 si pongek dak bainun kalau tak silap..masa kat ipoh dulu..dia ni mmg
Terror la men time sekolah..left handed dia tak leh disangkal..hehehe..skrang dia dah kawin pun.




Moment @ KUiTTHO mmg byklah..best sgt..ada pahit..manis..masin..tawar..semua ku telan..sbb tu la rencah hidup namanya..wah gile skema aku..hahhaa..antara kawan2 handball yang terawal rapat ngan aku >> Mat..dia ni senior la kiranya..ensem gak…mmg baik sgt ngan aku..dia la tpt aku cite semua mslh+cite yang best2..tak penah pun berkira ngan aku..kekdg blanje makan..pinjam wit pun cam penah je..kiranya leh jadi sahabat sejati ar sape yg kawan nya dia..menurut perkhabaran,dia ni solo lagi..ish..masih mencari lagi..


Pastu aku kenal si awek ni >> Nisa..agak cun juga..tapi aku lagi ayu..n still maintain Ayu..haha..dia ni mmg kawan susah senang aku..segala cite mmg senang cite ngan dia..Dia pun kurang lebih aku gak la..luar je nampak hepi gile..tapi dlm hati..hanya Tuhan yang tau..n kawan2 yang baik gak tau kalau diberitahu..senang kawan ngan dia ni..Simple je..n nak tau tak..tabiat buruk dia ni..hahahha..ish..mana leh bgtau..tak baik aibkan orang..tapi kalau kengkwan yg rapat..sure tau ar..


Member yang rapat gak ngan aku >> Openg..ni mmg sempoinya kawan la..kategori Burung wak2 la..hahha..mintak je tolong ape..kalo tak de hal..sure mesti tolong punya..ni la rakan seperjuangan yg slalu gak la g test sore..ceh ayat cover tak leh blah..mmg jiwang orangnya..hhaha..teringat lagi kenangan mandi kat air terjun mana ntah..dia ni diserang ngan ulat bulu..amik ko..gatal2 badan..mandi tak ingat dunia..(ish.aku lak yg dok tersengih2 dpn pc ni)..


Selain itu..(maklum ar cikgu Bm kan)..walaupun jangka hayat mengenali beliau tidak lama..tapi beliau ini boleh dikategorikan sbg kawan baik aku dlm handball..tak lain dan tak bukan..>> Megat…dia ni mmg pandai wat bisnes..ingat lagi..sama2 niaga time Konvo..tp tu ar..ada gak insiden yang tak patut n mmg tak patut terjadila..selisih faham ngan si Megat ni..ish..ape da..cam nak nangis je aku time tu..tak best ar..dah baik, gaduh lak kan..tapi gaduh kejap je ar..Megat tak marah aku lagi kan..aku kan emo byk..sori kawan..


Panjang a.k.a faiz..merupakan dak yang suka kutuk aku rasanya..aku ni tak suka tul ngan dia ni pada awalnya..harus diulang..pada awalnya..tapi dah lama2 kenal..baru dia tau aku ni baik gile orangnya..wah gitu (angkat diri masuk dlm recycle bin)hehehe…lama gak la tak jumpe dia ni..kalau tak silap ingatan aku…aku jumpe dia ngan din cat kat s.alam..dia kot yg blanje aku makan..maklum ar orang dah berkerjaya…


Din cat merupakan dak yang agak mental sikit..sukar difahami..aku rasa la..tapi mmg lawak ar dia ni..kalo bergambo tu..nak style aje..tapi skrng cam dah ensem je..sbb dulu dia ni kurus..ni la pengurus handball yg berdedikasi..


Man juga antara member yang baik sepanjang perkenalan kitaorang..awek dia men handball gak..dak UKM..ish..ko ni man..erm…haahhaha..lama gile ar tak jumpe mamat ni..tak tau planet mana dia menetap skrang ni..lost in action…


Pastu kan..last sekali member yang leh kata baik gak la..>> Gejek..dia ni aku kenal pun dah lewat…selewat usianya si gejek ni..dia ni dah tua..tapi budget muda je..hahhaha..dlm ranking dak handball..dia ni muda tapi berwajah tua..wah gitu..kutukan..jgn mare ek gejek..hehehe..tapi tuelah..tak tau nape kenal dia lambat..padahal dia ni baik ngan openg. x de jodoh la namanya tu..i think he still single rite now..


Ish..kalau nak cite..mau semua dak aku tulis dlm ni..yang tak tertulis tu..bukan ape..korang mmg best cuma yang kat atas ni the best la bagi aku..tak kira ar korang rasa aku best ke tak kat hati korang..janji aku hepi..walaupun mana ar tau ada yg wat2 suka depan aku ke..lantak kome la.. tapi..sesape yang rasa nak namanya ter’list’ kat atas ni..inform la..leh je aku tambah..maklum ar..ingatan aku lemau ar skrang ni..tak tercapai akalku nak pikir..hehhehe..nanti aku letak gbr korang ek..nantikan..daa..





p/s : rindu tul ar ngan korang..keep in touch ya frenz…








Wednesday, January 14, 2009

seharian di skolah...

minggu ni aku dah start g sekolah..tp tak ngajar lagi la..just relief the class..cam semangat gak..cos aku jumpe balik my student last year..skrang dah masuk form3..bebdk ni pun cam excited je jumpe aku..siap salam lagi..ish..malu sejenak..hehhee..papepun aku sayang gile kat student aku..walaupun depa nakal..tapi sporting gak..erm..aku harap depa blajar la rerajin..this year PMR kan...

smlm aku dapat info yang mana aku ni jadi cikgu penasihat untuk :
>> Persatuan Beruniform : Pandu Pu3
>> Kelab : Budaya
>> Permainan : Akuatik

bunyinya cam tak kena je ngan jiwa aku..huhuhu.aku ni minat gile sport..tapi ditakdirkan untuk akuatik..hehhehe..lemas ar bebdk ni..aku pun tak pandai berenang..tapi tak pelah..maybe this is the new experience kan.. :)

today..aku relief dak form4..ish..secara fizikalnya mereka2 lebih besar badannya berbanding ngan aku yang kecik molek lagi ayu ni..hahahha..semcam hepi je diaorang ni ek..maybe tahun ni tak de peperiksaan yang besar perlu ditempuh..tak lama lagi, mesti ada yang akan berhijrah sekolah..maklum ar, bila result dah bagus..ada yang akan masuk teknik ke...asrama penuh ke..

~aku doakan yang baik2 aje untuk mereka2 ini~

minggu yang agak kelam kabut...

aku ni dok tercari2 apelah yang akan jadi pada aku masa depan...ish..pening gak nak pikir..dipendekkan cite skrang ni aku dok ngajar kat SMK Cheras..tuelah..last week, aku masih keje kat upu lagi..ari tu (khamis) aku terlupa bawak h.phone..di waktu petang yang agak2 kepenatan, aku dok lepak la sambil makan2..tetiba h.set aku berbunyi..tapi tak tau la sape call..coz aku tak nampak..almaklum la skrin rosak..huhu..rupanya panggilan itu dari seorang best fren aku..cikgu farzani..dia tanya aku...nape tak datang taklimat..aku pun pelik ar..taklimat ape..rupa2nya aku dapat gstt kat sekolah yang aku penah ngajar tue..excited gile aku..dlm masa yg sama sedih gak nak tinggalkan upu..namun apakan daya..mungkin bakti aku diperlukan kat sekolah tue..wah.. aku terus g cc mlm tu, nak chatting ngan member aku..

kebetulan, pegawai aku masa tu dok on9..en shaikh..aku bgtau la yg aku tak datang ari jumaat..leh dia kata kat aku,"ko ada ke tak de sama je"..ceh..aku pun balas ar balik..orait..next week saya dah tak de..hehehe..cuak member..keesokan ari nye..aku tak datang opis cos aku nak g sekolah nak sahkan betul ke nama aku naik untuk ngajar kat sekolah..rupanya mmg betull... petang tu aku g opis untuk menyerahkan segala keje yang tak seberapa penting kat member aku..fai..cadangnya aku nak bagi surat perletakan jawatan ari jumaat tapi memandangkan En. Mat dah balik,..so..aku bg la ari isnin..

nak ditambahkan kesedihan aku,..aku tak dapat join program jom masuk U yang akan diadakan pada ari sabtu ni (17Jan09) kat PWTC....erm..apa nak wat..bukan rezeki aku nak join..ari sabtu aku g opis...shaikh blanje nasi ayam dara kat aku ngan huraizah..si hamsa blanje air..hehe..anyway, thanks a lot..sedih gak tak dapat jumpe En Arwan ngan Firdaus..En Arwan tak berapa nak sihat..si Firdaus mungkin tak sihat gak..sbb ari seblmnya dia cm demam je..huhuhu..

tak disangka, pd ari isnin aku g opis sbb nak bg surat kat En Mat..En Arwan ada kat opis..heehehhe..En Arwan ni baik gile ar..time aku baru masuk tu..kalau tak silap..ari kedua aku keje kat situ..dia ajak aku ngan fai gi breakfast..erm..terkejut gak..tapi seingat aku dia ada untuk seminggu tu je..sbb dia kene menjalani rawatan..so..aku doakan yang baik2 untuk En Arwan..semoga mendapat kesihatan yang baik..lagi satu yg sedihnya..aku tak sempat nak blajar php ngan dia ni..ish rugi2...En Arwan jgn dok nak merokok je...hehehehhe...

Pegawai kat situ merangkap member aku tak lain dan tak bukan si Huraizah..heheheh..muda2 dh bergelar pegawai..pasni mesti jarang jumpe..tapi tak pe..kalau nak lepak2 leh je roger.. penat gile aku rasa dlm minggu ni..kepala rasa cam ting tong je.. pasni mesti byk keje yg menanti aku....

KPT dlm kenangan...



tak pandai la aku nak tulis blog ni..tapi tgk memember ada blog cam best je..heehhehe.. actually aku rindu gile kat tpt keje lama aku..ish..awat la ni..hahhaha..walaupun aku keje kurang lebih sebulan je tapi best gile ar kengkawan kat sana..special thanks to >> ">Honda City Huraizah..hehehhe..En Arwan..En Shaikh..En Firdaus..(pergh gile skema aku)..kekasih gelap ku..mat dangdut >> fai..kat memember len..>> Nakiah..Hasnah..Aishah..Bob..Fizi..Farid..Hamsa..n lelain tak disebutkan..so..hopefully dapat berjumpe lagi untuk kesemuanya..shaik..aku punya sate mana..ni en arwan ni,kata nak lawan ping pong la, boling la..ish..terbang sudey...hehhehe..si firdaus ni plak..leh missing in action plak..tup2 kata tak tau aku dah berenti...papepun..kalau ko nak blanje aku..ko roger je..segera aku gegas g sana..hahahhahha.. alamak gbr Huraizah ngan Shaikh tak de lah..Shaikh, aku letak gambar muda2 ek..jgn marah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails