Friday, August 12, 2011

"Famili Diutamakan, Duit Didahulukan"



Pertama-tama nak ucapkan Selamat Berpuasa semua.

Lebih-lebih lagi pada kengkawan yang mengenali diri ini.

cewah ayat cam nak bagi ucapan raya lak.budget good-good.macam selebriti terkenal tanahair konon. perasan tul..blushing??tak perlu sbb tak cantik..sedia ayu begini..kahkahkah


saje nak bgtau si isteri kepada part time mekanik ni (i la tu)..pagi tadi kan, isi angin tayar..haha..boleh dikira bape kali aje dalam sejarah kehidupan berkenderaan ini, memilih job mengisi angin tayar..eh..tayar angin ke angin tayar ek..wateva.. gaya macam pandai.tp tak pandai pun.bukan ape, dulu penah isi, bikin malu kompeni aje, bila isi-isi, bukan angin masuk, sekali angin keluar daa.macam malu gak.tp tebalkan muka mintak orang keliling tolong isikan.apa guna muka cantik tapi tak reti isi angin tayarkan??eh..cantik ke aku ni..perasan di bulan Ramadhan..maklum ar kan nak raya ni..(titaba)..


macam biasa, pemanduan penuh dengan otak menerawang..tiba-tiba rasa nak pakai seat belt.eh, gila kentang.pose ke tak ni?haha..mungkin selepas insiden-insiden pemanduan yang tidak berhemah lately menyebabkan carelss memanjang..


situasi 1 : semasa undo kete, i terlanggar kete uncle ni. adoi, tak ganti lagi..

situasi 2 : macam minggu lepas je kejadian ni, g parking mmg wrong place la..turun-turn dapat surat chenta.aisey, langgar yg aritu pun tak terganti lagi..kopak..kopak..bos, bonus pls....hehe

situasi 3 : pagi tadi je baru berlaku..undo punya undo..mcm expert tpi corupt punya driver..terlanggar divider dengan muka si part time mekanik mula berubah menjadi muncung sedepa..alolo...


tu pasal la..i kene isi angin sendiri..sbb ada orang dah nek angin..al-kisahnya..

bape kali dah nasihat, tak mau berhati-hati llagi..amik ko, dengan rasa bersalah, buat dek je.

uwawwawawa..tu yg tetiba rasa nak pakai seat belt tu.padahal tiap2 ari lalu depan encek traffik rilekss je tanpa bersalah..yelah..yelah..i bersalah..i bersalah..affirmative..


sambil-sambil memandu..sambil dengar lagu..eh, awat la lagu sedap sound cam woofer pecah ni..uish..vokal ke llllaaaaaaaaaaauttttttttttttt china selatan.apa nak buat, drebar yg nyanyi mmg la ke laut.amboi, sendiri nyanyi sendiri komen..apa kes...eh, eh..sat.."za" melintas di sebalik kesesakan kenderaan yang merangkak-rangkat meruntun kesesakan jiwa.tidak mengapa.kerana"MU" za..akan membenarkan kamu melintas di hadapanku..owh..bila la..bila la.. dolu-dolu aku jatuh hati pada EN. OS...skrang EN. ZA pula..citarasa berubah tatkala sudah berpakej "FAMILI'..Jadinya, moto kendiri terus berubah


"Famili Diutamakan, Duit Didahulukan".



MR OS igauan lampau.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



MR ZA angan-angan melampau.



p/s : tenkiu pakcek google menyumbang pic di atas.. smile..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails