Friday, July 15, 2011

layang-layang kertas..

topik menarik di malam hari..
sebentar tadi (waktu tempatan kurang lebey kul 6ptg) wan sajidah call bertanyakan di mana ada menjual layang-layang orang dulu-dulu.paham atau tidak?tidak bukan.
begini, wan ada shooting sok.wah retis ke.ewah2.glamer ko nyah.
dia memerlukan prop layang-layang yang dimainkan pada zaman dolu-dolu.
yang aku tau, dolu-dolu aku men layang-layang,
aku buat sendri beb.betul tak tipu dude.

senang je pun.tapi rasanya dah makan puluh tahun gak tak buat layang-layang kertas.
fikiran ku juga melayang.hahaha.suddenly.
meh kita tgk bahan-bahan yang diperlukan :


1) pertama lagi terpenting, untuk subjek di atas, individu bernama Ayu Kamalia amatlah berfungsi dan dianggap penting.terima kasih.terima kasih. cukup tak perlu tepuk tangan.sbb dah bangga riak mengatasi ni.owh.


2) kekreativitian dan ketelitian.


3) dah nama pun kertas, kita perlukan surat khabar.skrang susah nak dpat surat kabar bermuka besar macam surat kabar utusan tu.tak ape.yg kecik pun molek.bak kata wan, nanti dah terbang jauh, nampak kecik gak..(macam tau-tau je layang-layang tu nak terbang jauh..hahaha)


4) lidi yang dok buat sapu kat umah tu cukup memadai.agak-agak sape yang nak buat tu, mintak la izin kat tuan empunya lidi tu ek.walaupun ianya milik ibu kamu-kamu.


5) solutape(betul ke aku eja ni..whateva)


6) benang


7) itu saja.yang pasti berjaya dibuat.yang belum pasti, boleh terbang ke tidak.
kita nantikan berita keluaran akan datang, bersama gambo cik ayu kita bersama layang-layangnya.

aku bangga sejenak.
teringat memori men layang-layang kertas masa kecik..bestnya.
nak buat satu untuk darwisy la.satu untuk adam jugak.

Photobucket

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails