Sunday, June 6, 2010

berita tergendala.

hari ini hari ahad.bila hari ahad adalah hari untuk berehat.tp.tp.tp.alamak, berita seakan tergendala.

mari mulakan.

pada hari jumaat yang lepas,.....(mengapa ayat bertukar menjadi skema gile)..arghhhhh..

mulakan dengan memberi salam..assalamualaikum..alamak..nak start dari mana ni..
alahai, aktiviti byk dlm benak fikiran.tp tak terluah..wat summary je la ek..

Jumaat >> Berlokasi di SMK Cheras, KL
Waktu tempatan >> Agak2 secara rasminya punch card sblm kul 7.30pg(nanti merah naya)..
Aktiviti >> Persaraan Pengetua SMKC, Puan Sity Rohane bt Dewa

pagi2 semua mereka2 yang hadir akan mengisi perut yg kekosongan agar tidak mengganggu proses perjalanan acara nanti.agak2 dlm kul 8.30 - 9.00 ketibaan Pengetua bersm tetamu VIP dari Sanggar Ceria ke Dataran Informasi..wah..gile grand majlis ini.dlm kegembiraan yg terpancar, ku mengerti dlm hati penuh kesedihan.kesedihan meninggalkan sekolah yg dicintai. ucapan demi ucapan.penyampaian hadiah dari mereka yg tersayang kpd yang tersayang juga..wow..persembahan demi persembahan..wow lagi..mmg d'bomb. antara yg terbaik pernah dihasilkan dari ladng..eh silap..dr pelajar2 yg berdedikasi berserta guru yang sgt cemerlang..huh..mengagumkan..pic nanti upload ya dear..

Jumaat >> Berlokasi juga di SMK Cheras, KL
Waktu tempatan >> 9.00 malam
Aktiviti >> Perkhemahan Jati Diri Badan Beruniform

9.00 malam itu waktu rasmi hamba datang..hahaha..bertugas di shift mlm tp agak lewat juga kehadirannya..mungkin disebabkan jalan yg agak jem..ditokok tambah dengan kesalahan memasuki lorong di jalanan, menyebabkan tersalah jalan yg memerlukan berpatah balik mcm tak rasional punya tindakan..meneruskan perjalanan sehingga menemui jalan duta.wow..sgt hebat si suami mencari jalan pulang ke SMKC..hehehe..aktiviti sgt seronok..untuk aku sahaja aku telah bermain badminton untuk 1 set..memakan..memakan..memakan..makanan yg di barbeque oleh rakan2 dgn rakus..seterusnya mereliefkan rakan2 untuk mengambil jawatan mengipas ayam2, hotdog2, sate2, udang2, kerang2 dan..itu sahaja..hehe..berpeluh jgn ingatla ..mcam dah wat marathon 20 pusingan..padahal mengipas tidak sampai 2-3 kali tamparan..kepenatan beriya mengatasi reputasi kerjaya mengipas..ntahpahapentah..tak pe..sambung makan lagi..hehe..suka2..makan pnya makan..sambil bersembang..eh, baru teringat statement ini... "hotdog saya sudah kembang"...haiya..teruk punya bahasa..ish..lupakan..perjalanan pulang membawa detik ke 1.30 pagi..huh..lama sudah rasanya bertapak di sini..jom ayuh melangkah pulang dgn rasa sayang..eh, lupa la..mendapat msg dari yg tersayang >> "Selamat Ulang Tahun Kelahiran"...mcm skema kan..tp sy suka..sbb jarang dapat msg mcm ni..msg yg kadang2 dok tunggu2 mmg tak nak timbul2..hati penuh berbunga walaupun tak dpt bunga..hehe..

skrang nak lepak dulu..nanti sambung cite pasal perjalanan ke umah sahabat baik saya @ palong..hehe..sblm itu, tak tau ada orang buat ke tak..saya nak nyanyi berlagu riang untuk diri sendiri...hehehe

selamat hari jadi..selamat hari jadi..selamat hari jadi..ayukamalia..

* tak nak melupakan diri skrang..terus nak ucapkan byk2 terima kasih pada rakan2 yg wish besday.mendoakan kebaikan saya di FB..wow gile byk ucapan..sgt2 terharu dear..semoga kalian juga dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki..mendapat keredhaan dari Ilahi..itu lebih penting.. :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails