Wednesday, June 30, 2010

nuffnang..

wah!!! congrate..congrate..telah berjaya membuatkan blog ini mempunyai nuffnang..
tapi still tak jelas lagi apakah kefungsian dan kelebihan nuffnang ini..
thanks kepada blog ini >> http://blog.dinberamboi.com/category/buat-duit-dengan-nuffnang/

telah mengajar saya bagaimana untuk meletakkan nuffnang dlm blog ini..
ish..bangga gile la..sangat seronot tidak terkira..
sape ada experience, leh ar cite sikit apakah itu nuffnang dgn lebih lanjut..leh kan..hehe

Tuesday, June 29, 2010

semangat yang hilang

terduduk aku seketika.buntu.guilty.empty.infinity.
arghhh...y..y..y..y..
lepas satu, satu..
lepas satu, satu..
skrng dah lepas satu, dua lak..
ditambah lak yg ketiga..
arghhhhhhhhh..umpama ada batu besar yg sedang menghimpit benak fikiran
kesusahan di hati dipamerkan dengan senyuman..
keresahan di hati diperlihatkan dengan gelak tawa..
kebimbangan di hati dijelaskan dengan keceriaan..
apa harus ku buat..
harap dan terus mengharap
doa dan terus berdoa
Oh Maha Pencipta..apa yg sedang direncanakan..
begitu hebat dugaan ini..
air mata ini tidak lagi terbendung..
perasaan ini tidak lagi tertahan..
mengalirla ia menjadi butir-butir mutiara agar mampu mencuci segala dosa..
berlalulah ia menjadi titik-titik emas agar mampu menghapuskan segala noda..
kuatkah aku sehingga diuji begini
mampukah aku untuk menghadapinya
tiada kata selain sentiasa merasakan ia datang atas dosa yang penah dilakukan
adakah ini balasannya
seteruk ini kah aku sehingga harus merasai kepahitan ini

Ya Rabbi,
berikanlah aku kekuatan atas kelemahanku ini

Friday, June 11, 2010

apa yg kau rasa..

pagi2 dlm kul 7.15 dpt msg dari sape ntah.tak tau.tak nak amik tau.haha.tp tiba2 rasa cam..eh, jarangnya ada orang msg pagi2 buta cam ni kan.bukak saje inbox, haaaaaaaaaaaaaaaaah!!biar real??

ini msgnya :

"Salam.alhamdulillah wan dah selamat bersalin bb gurl kat spital kajang..mcm mana wan leh bersalin kat sini tunggu ja cite nanti.hehe."

aik..siap ada hehe lagi di belakang penceritaan.ko ni biar betul wan.si suami pun terkejut.eh, wan yg kat putrajaya ke?aku lagi terkejut.bukan ke patutnya minggu ni kita layan wayang wan.ish, aku pun dok congak2 la tarikh sepatutnya kawan saya ni nak deliver.eh, mcm awal 2 minggu je.apa dah jadi.ish, bergelodak jiwa raga.menggeletek usus nak mengetahui apakah sudah jadi.tak kira.nak jumpe gak wan.bukti.bukti.bukti.

malam tu(kira malam tadi) g la umah wan ngan nadia faseeha..wah, nad amik.merasa naik kete baru nad.sangat suka.maklum la, apa nak buat.bumper kete ferrari saya telah terjatuh.huhu.kete antik di zaman paleolitik yg mcm tak berapa nak stabil kan.huh.penuh scene betul.eh, dah la tu.sambung ar cite wan tadi.yg ko melalut cite ko ni ape.tak nak.tak nak.say tak nak.hahaha..ok2.

sesampai umah wan.huh.terujanya.wow, wan u ar mother right now.so sweet dear.baby gurl yg sgt2 comei.merah2 mukanya.sgt geram+aku lak nervous(sbb nak tau cite kan)+terasa kebesaran Ilahi(mcm rasa diri byk wat dosa je)+mcm nak dukung(tp tak reti)..hahaha.tp si cilik Damia ini sedang menikmati hidangan malam yang sgt menyelerakan.tp bile tak dapt.dia mula menangis..uwek.uwek.uwek.eh, mcm tu ke?tak lah..memandai je.lepak punya lepak king.rupanya sudah mencecah 10 lebih.apalagas, mari bergegas.

tp tidak terus balik.hehehe.g mana lagi mak buyung oi malam2 buta ni.pegi balik.en suami sedang menunggu tu(eh, dia selsema la)..hehe.kami g makan.teman nad.tp aku yg selera lebih. sbb kue tiau dia sgt sedap+lak ngan menu yg dibelanje oleh nad.tp..tp..tp..hset tak tau kat mana.aish.cari punya cari.mmg tak de.jgn la cicir.walaupun tak berapa nak mahal.jgnla.jgnla.oh, rupa2nya tertinggal kat umah wan.hehe..ni kenapa ni.saje ke ape.hehe.tak lah.betul.ini cite betul.

oh, pagi tadi g umah wan untuk sekian dua kali nya.mcm byk kan.tak.sikit je.lepak lagi.tgk damia si cilik yg comei.kali ni, dia tdo.wah, comei.geram.ish.damia oh damia.dapat pegang tau.tp sedikit sebanyak sangatlah gugup sbb tak berani.tapi serius.mantap badannya.tak lembik.ish, senang pegang.tp gugup tu lagi byk dari rasa nak pegang.takut.oh, mcm mana daku nanti.tgk wan seronok je.wan tak sakit ke...huhuhu..semoga aku pun akan selamat melahirkan baby yg comei.

*p/s >>tak kira.nak wat pesanan gak.wan, jgn lupa tau update blog ko.upload gbr damia.n paling penting list barang tu..hehe..aku tak nak jadi cam ko wei.bengkung pun tak dan beli.ada hati lagi nak g tgk wayang..mmg Lagenda Anak Wan..hehehe..so sweet.tak sabar nak tunggu ko balik nanti.miss u.take care dear.

Thursday, June 10, 2010

orang kata..

orang kata saya lately nampak macam makcik2..haha..
tak perlu untuk specific sapekah "orang kata" itu..ayat ini bukan merujuk kepada segala perasaan touching di kala ini..bkn tiada perasaan ttp rasa seperti harus mengakui hukum alam mmg saya kelihatan agak makcik2 dua kala tiga kala ini.adakah mungkin kerana faktor2 ini :>>

**tumit tinggi : oh, sudah lama tidak menyarung kaki dengan sepatu bertumit tinggi apatah lagi untuk mempunyai lintasan perasaan memakainya..langsung mmg tak ada nafsu.bile terpandang akan "dia", hati langsung tidak berdetik untuk mendampinginya lagi(tatkala ini)..

**jeans : adakah mungkin jangkauan usia sudah tidak remaja lagi.adoi.saya mmg suka memakai jeans.tp kelihatannya seakan tidak sesuai untuk memakai jeans.bukan tidak mahu kelihatan ranggi tp keadaan amat tidak menyesuaikan.bermulalah episod memakai suar yang agak2 longgar..skirt..what????skirt?ayu crazy?are u crazy?..ish, mcm tak caya tp kene caya gak.aloha.i'm macam pretty gile bile menyarungkan skirt..oh tidak...hahaha..

**make up : bukan nak kata selama ini muka diconteng sgt.tp mmg kadang2 rasa mcm make up tu perlu gak ikut keadaan dan cuaca pada hari itu kan.tp lately mmg langsungla, kadang2 make up pun nampak semakin huduh.oh tidak.kenapa begitu huduh diriku.adakah lukisan pada raut wajah tidak sekata atau tidak menimbulkan rona-rona cahaya diri sgt cantik.

**berbaju kurung : oh, baju kurung yang langsing lagi comei lote.tatkala menyelak dedaun pintu almari,mata akan terpaku kepada kejelitaan si pemakainya..haha.(episod perasan memuji diri tinggi melangit)layannnnnnn..namun, bila skrang memakai baju kurung, bukan baju itu tidak cantik, sekali imbas mmg si pemakainya kurang nampak berseri dan sepertinya tidak kene sahaja dengan pakaian itu.tidak harus dibuang kan.tpi nak pakai baju apa ni.(soklan yg tiap2 pg akan berlegar2 di ruang kotak fikiran untuk pergi ke destinasi yg perlu ditujui).rupa2nya kain sudah tidak muat lagi.ia semakin membesar.keranamu sayang.

**mini dress : ini saya suka.mmg suka.ada link "like" tak.pls vote for me..kahkah.tp satu yg sy tak suka.nape mesti ada reben atau tali lebihan untuk diikat di pinggang. adakah untuk memberikan pandangan agar saya kelihatan lebih ramping.mcm tidak.apakah fungsinya.oh, masih tercari2.tak mau pikir.pakai je.macam comei.tp malu lebih merajai diri.

**gaya berjalan : faktor ini pun leh jadikan aku mcm makcik2 ke?wei, jgn ar gitu.tau ar dah tak leh jalan laju sgt.apa nak buat.masih ingin menyatakan keadaan yang membuatkan aku begini dan akan terus begini but.....hanya untuk seketika my dear.sabar k.

yang paling penting.walau apa orang nak kata.saya bakal mendapat hadiah yang paling bererti dariNYA.terima kasih Ya Tuhan.sangat menghargainya.

wif luv.

Tuesday, June 8, 2010

nak sangat..

apa la yg nak sgt tu..mcm penting je..ish..

assalamualaikum..
nak sgt update blog.tp mood tidak kesampaian.adakah penting mood itu?
yaya..untuk orang2 yg mals mcm saya mmg penting keadaan mood yg agak stabil itu.

meh kita pegi cite sabtu yg lepas.bukan ape.nanti terlepas stori mori yg best.
sabtu tu member baik gua kawin.si ina yumici.eh.5 jun la.eh.eh.tak silap.tarikh sama mcm besday saya.eh.haha.konon mcm bangga sbb orang guna tarikh kita untuk majlis yg agak bererti kan..ish3.perasan.

continue.
pegi ngan si nisa perasan.bermula perjalanan kul 10.45 sbb pagi2 sarap dulu.dipendekkan cite. kami sampai dlm kul 2.45.wow, gile lama atas jalan.ko wat pe tue.ngukur jalan ke.ceh.kami tidak sesat ok.diulang.kami tidak sesat.tp.tp.tp.mengikut jalan jauh yg rasa mcm tidak berapa yakin.adakah kami akan sampai.perut sudah memulas2 meminta untuk disuap kan sesuap nasi.huh, apakah.adakah.mengapakah.ikut jalan ini.apa nak buat, mmg tak tau jalan kan.redah je.kelewatan juga disumbangkan oleh kesesakan jalan raya di highway bangi sehingga senawang.apa nak buat, cuti sekolah.menerima lumrah alam mmg begitu.perasan excited membelah jiwa untuk meneruskn perjalanan.terus punya terus.hati sedikit berbunga riang.sbb rasanya palong itu adalah kurang lebih mcm felda kan.melihat signboard2 plantation memberi gambaran yg kami seumpama sudah hampir ke destinasi ditujui.namun...plantation demi plantation ditempuhi, namun tiada tanda2 kami akan sampai ke situ..arghhhhhhhhhh...adakah telah sesat..oh, mungkin tidak..tetiba si nisa bersuara, "rupanya besar jugak malaysia ni kan?"..hahaha..aku gelak..

ini bukan plantation tp "plan tension"..tu la, kuar awal lagi..budget reti sgt..huhu..
tak pe janji sampai gak..ina tak yah layan lagi..mari kita layan perut kita dulu..haha..mcm kita lak tuan rumah kan..tak pe, biarkan saje ina di situ..erkkkkk..alhamdulillah..akhirnya..tanpa segan silu ditambah bersama si nisa budget cun tu..mmg dah tak ingat dunia..lantak melantak..after dat, amik ko..kami posing mcm kami yg pengantin..mcm la tak kenal kami kan.eh, rasa aku pun cam dah lama tak posing beriya ni.maklum ar tak berapa nak suka ngan kamera.hehe.best2.

kami pun dok lepak2 kat umah ina.dh mcm umah sendiri.bermandikan peluh.apalagi.kami pun mandi disulamkan air.huh, baru sejuk.makan kek.then, dlm kul 6 baru gerak dari palong.kali ni, lebih yakin untuk meneruskan perjalanan kerana chenta hati pn yumici memberi peta yang langsung tidak sama dengan peta yg ada dlm kad kawin depa..hahaha.meninggalkan palong penuh kepeluhan mengambil masa 3 jam saje.then sampai KL.hehe.katil sudah melambai.tidak ingat ape2 yg lagi penting.pinggang sudah mula memberi isyarat seperti mau patah.kelenguhan mula terasa.yeahhhhhhh..selamat malam semua(malam tu la)..hehe..ina n zamri, tahniah k.semoga berbahagia n aku doakan korang dapat baby yg comei..amin..

Sunday, June 6, 2010

berita tergendala.

hari ini hari ahad.bila hari ahad adalah hari untuk berehat.tp.tp.tp.alamak, berita seakan tergendala.

mari mulakan.

pada hari jumaat yang lepas,.....(mengapa ayat bertukar menjadi skema gile)..arghhhhh..

mulakan dengan memberi salam..assalamualaikum..alamak..nak start dari mana ni..
alahai, aktiviti byk dlm benak fikiran.tp tak terluah..wat summary je la ek..

Jumaat >> Berlokasi di SMK Cheras, KL
Waktu tempatan >> Agak2 secara rasminya punch card sblm kul 7.30pg(nanti merah naya)..
Aktiviti >> Persaraan Pengetua SMKC, Puan Sity Rohane bt Dewa

pagi2 semua mereka2 yang hadir akan mengisi perut yg kekosongan agar tidak mengganggu proses perjalanan acara nanti.agak2 dlm kul 8.30 - 9.00 ketibaan Pengetua bersm tetamu VIP dari Sanggar Ceria ke Dataran Informasi..wah..gile grand majlis ini.dlm kegembiraan yg terpancar, ku mengerti dlm hati penuh kesedihan.kesedihan meninggalkan sekolah yg dicintai. ucapan demi ucapan.penyampaian hadiah dari mereka yg tersayang kpd yang tersayang juga..wow..persembahan demi persembahan..wow lagi..mmg d'bomb. antara yg terbaik pernah dihasilkan dari ladng..eh silap..dr pelajar2 yg berdedikasi berserta guru yang sgt cemerlang..huh..mengagumkan..pic nanti upload ya dear..

Jumaat >> Berlokasi juga di SMK Cheras, KL
Waktu tempatan >> 9.00 malam
Aktiviti >> Perkhemahan Jati Diri Badan Beruniform

9.00 malam itu waktu rasmi hamba datang..hahaha..bertugas di shift mlm tp agak lewat juga kehadirannya..mungkin disebabkan jalan yg agak jem..ditokok tambah dengan kesalahan memasuki lorong di jalanan, menyebabkan tersalah jalan yg memerlukan berpatah balik mcm tak rasional punya tindakan..meneruskan perjalanan sehingga menemui jalan duta.wow..sgt hebat si suami mencari jalan pulang ke SMKC..hehehe..aktiviti sgt seronok..untuk aku sahaja aku telah bermain badminton untuk 1 set..memakan..memakan..memakan..makanan yg di barbeque oleh rakan2 dgn rakus..seterusnya mereliefkan rakan2 untuk mengambil jawatan mengipas ayam2, hotdog2, sate2, udang2, kerang2 dan..itu sahaja..hehe..berpeluh jgn ingatla ..mcam dah wat marathon 20 pusingan..padahal mengipas tidak sampai 2-3 kali tamparan..kepenatan beriya mengatasi reputasi kerjaya mengipas..ntahpahapentah..tak pe..sambung makan lagi..hehe..suka2..makan pnya makan..sambil bersembang..eh, baru teringat statement ini... "hotdog saya sudah kembang"...haiya..teruk punya bahasa..ish..lupakan..perjalanan pulang membawa detik ke 1.30 pagi..huh..lama sudah rasanya bertapak di sini..jom ayuh melangkah pulang dgn rasa sayang..eh, lupa la..mendapat msg dari yg tersayang >> "Selamat Ulang Tahun Kelahiran"...mcm skema kan..tp sy suka..sbb jarang dapat msg mcm ni..msg yg kadang2 dok tunggu2 mmg tak nak timbul2..hati penuh berbunga walaupun tak dpt bunga..hehe..

skrang nak lepak dulu..nanti sambung cite pasal perjalanan ke umah sahabat baik saya @ palong..hehe..sblm itu, tak tau ada orang buat ke tak..saya nak nyanyi berlagu riang untuk diri sendiri...hehehe

selamat hari jadi..selamat hari jadi..selamat hari jadi..ayukamalia..

* tak nak melupakan diri skrang..terus nak ucapkan byk2 terima kasih pada rakan2 yg wish besday.mendoakan kebaikan saya di FB..wow gile byk ucapan..sgt2 terharu dear..semoga kalian juga dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki..mendapat keredhaan dari Ilahi..itu lebih penting.. :)

Wednesday, June 2, 2010

holiday around d'corner!!iyeehaaaa..yahoo.com.my

macam biasa.stop.tak reti nak bg salam ke??
ish..teruk sungguh..ok2..maaf2..dah mcm blog ko lak ek..hehe..
entries dimulakan dengan assalamualaikum kpd semua..(mcm ramai sgt yg dok follow)..
tak pe.sabar.senyum.
tajuk dh mmg best.tunggu masa untuk menjalankannya sahaja.
cuti.cuti.cuti.
mmg aku tunggu.
tido.tido.tido.
mmg aku mimpikan.
cuma.plg best kawan2 aku bakal mendirikan masjid.
alhamdulillah.syukur dipanjatkan kepada Illahi Maha Pencipta.
memberikan kasih sayang hawa dan adam untuk bersatu.
mcm besa.bile cuti.mmg tidak sah ada jemputan kawin.
byk gak aku dpt jemputan.
tp tak sempat nak upload pic kad kawin yg cun2.
cuma jutaan terima kasih kerna menjemput.
maaf juga andai tidak dpt untuk memenuhi undangan.
mungkin atas sebab2 yg slalu mcm terjadi
>>destinasi mungkin agak jauh
>>ada jemputan di tpt lain
>>kekurangan modal untuk ke sana(pitis kureng)
>>tidak berapa nak sihat.ini biasa.sbb tak tau.penyakit juga tidak berbau.
dll sbb munasarawak yg agak relevan.& satu2 kali tidak ingin menghampakan
harapan kawan2..hanya mampu.
mendoakan kebahagian kalian dari jauh.
semoga tabah menjalani alam rumah tangga.
wah..pesanan mcm dah cukup ada tangga kat rumah..
hehehe






cik ina & zamray >> 5hb Jun 2010 (besday aku ni..) @ N9
liyana Smkc >> 6hb Jun 2010 @ Kajang
kawan en suami >> 6hb Jun 2010 @ Rawang
cik mala @ arif >> 12hb Jun 2010 @ Sungkai
cik amrina & Hamdanawal >> 12hb Jun 2010 @ Baling



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails