Tuesday, November 6, 2012

cuti cuti 1 malaysia


Cuti? Dah masuk hari ketiga dude..
Seronok? ofkos lar..
esemen  ? oh no..dok asyik bukak katup..bukak katup folder je..buatnya adalah bape kerat aje..
tak pe..tak pe..
azam mesti kuat..usaha insyallah akan menyusul (penuh pengharapan dan dengan yakinnya) je kan.
anak tido.ibu yang rasa tergugat (haha..sound like ancaman yang terlalu kuat bukan)..
anak tido.ibu tido.
anak bangun.ibu dok tido lagi...zzzzzzzzz
tune sudah lari lar..kat parit raja bolehlah bermahaRAJAlela tido sokmo..
inilah al-kisah kakitidodotcomnoktah

hati tak sabar sebenarnya nak balik menjenguk anak kesayangan yang jauh di pandangan.
luaran nampak cam strong tetapi jiwa kacauku selalu mengganggu akal dan mindaku..
i really really really really...sungguh-sungguh miss u baby izz zara insyirah.
inilah pengorbananku..aku..aku..suami..suami..ahmad darwisy syifa'.
sori sayang memisahkan kalian untuk jangka waktu yang sedikit ini.
oh ya.
macam tak lambat je kan.

Selamat Hari Raya Qurban.

Raya? xada ape yang menarik nak diceriterakan.tak kemana-manapun.
cuma.
seronok sbb darwisy dah banyak akal segala.
dia pergi tengok lembu..hehehe..keseronokan terpancar..
Boleh tak nak isytiharkan tahun ini tahun bermalas-malasan.oh no.
Tuhan tidak suka akan hambanya yang pemalas.bangkit segera.


iye.saya tahu.tp semangatku jauh..jauh..jauh..dan jauh.
lihat sahaja penglibatan penulisan blog saya yang agak naif ini..
dalam jiwa sibuk nak mengarang.
bila dah ada depan blogspotdotcom langsung tak menyinggah pun.
lalu gitu je.alih-alih facebookdotcom jugak yang dihadapnya 24 jam.

Tapikan, sem 2 ni best la.subjek2 menarik walaupun nampak cam killer.
tp aku suka.aku suka..paling aku suka kelas Ustaz Hussin (Psikologi)
banyak yang dipelajari.paling best, lain daripada yang lain.
Ustaz mesti bagi doa..macam2 doa gitu.alhamdulillah..ingat!!!don't be SE..
apakah SE itu?hehehe (Super Ego)..tapikan super ego ada yang baik.
Cuma kalo tidak dikawal dengan baik ianya akan jadi negatif gtu.




Kelas Prof Madya Wan Azlinda pun aku suka..i loikeeeeeeeeee very much how she deliver the knowledge..dari kaca mata aku dia seorang ibu yang berdedikasi...smart..menghormati pandangan orang lain..
Pn Marlina??wow...she is the one of lecturer yang sangat bertolak ansur..but...she is the straight person..kelasnya santai..tp tu lah..cam aku katakana tadi, dia sangat tegas orangnya...baik hati di luarnya...
How about En Azani??ini lecturer aku masa sem lepas..baik orangnya..juga mudah dibawa berbincang..bertolak ansur..tp jangan pandang ringan tugasan yang diberikan...hehe..eh lupa, beliau adalah penggemar soya..iye air soya..izzar lah slalu membodeknya..
Killer subject aku rasa macro teaching lah...adoi, serabut perut dibuatnya..dup dap dup dap....masa nak cabut undi tu cam nak tercabut usus perut aku...bukan ape..takut dapat orang yang terawal..apatah lagi no 1..uh..nasib...tp tu lah, jauh sgt la plak..orang ke 33 daripada tigapuluhempat..oh mak ai..ni lagi buat aku bermalas-malasan nak buat koroje..oh damn..berlegar-legar set induksi apa yang nak buat...aktiviti apa yang buat..walaweeeeeeeeeeeeeiiii...30 minit macam 30 jam lak aku rasa...
Sosiologi dan Masyarakat..subjek yang diajar oleh En Zaid aka warden Taman Melewar...kelasnya agak santai...kami group pertama uoalllls present..berdebar cam tak penah present..tp layankan aje.. projek masyarakat yang kami buat adalah pergi ke mukim peserai...kg Tuan Haji Hasan..u know what..kami dibahagikan kepada family angkat...tp masa perbincangan itu, aku tidak datang kelas.. tetiba pagi tu rasa tak sedap badan..menggigil dalam kelas En Azani..aku siap baring bawah meja dalam makmal lagi..menahan kesejukan..sampai tahap tak tahan...abis je kelas tu, gegas aku balik.. berselimut bagai..konon2 taknak makan ubat..yes say no to medicine..but..................jam menunjukkan pukul 1, masih tidak kebah...arghhhhhhhhhhhhhhh...kutelan jugak lak panadol..pas 30 minit gtu..baru rasa berpeluh..keesokkannya mendapat ucapan tahniah daripada rakan-rakan yang suka suki untuk melihat aku pregnant lagi..iye saya tahu itu rezeki..saya juga tidak menolaknya..(tetibe bertukar menjadi saya..hahhaa)...apapun...Allah swt yang menentukan..the save answer...selamat...lor, nape tetiba cite ni kuar...bukan tadi dah sampai peserai ke?...
Tak apalah...nanti kita cite lain ye pasal khidmat masyarakat peserai..banyak pic2 yang menarik.. 



Photobucket

2 comments:

  1. jgn pk esemen...time cuti kite cutiiiiiii trus...hehehhehhe...rindu banget nak brsama dgn anak2...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails