Sunday, October 9, 2011

Saya Satu Tahun, "Darwisy berkata".


maklum sajelah.masa sangat penting kadang-kadang perlu dibazirkan begitu sahaja.


owh.saban hari aku dok usha blog ni.rasa cam nak updet tp tak tau nak mula kat mana.
nak mula pun tak tau dari mana, apatah lagi akhirnya.akhir-akhir, tutup aje blog nie.paling agak menyedihkan, bila aku sesaje jalan2 kat blog memember yg len.owh.sama jugak. bersawang.ada satu blog je aku rasa sgt aktif mengupdet >>blog
si cinoi ...korang usha la sendiri..




pengumuman..pengumuman..cik yumici..cik wan sajidah..cik wan fadhilah..cik zazawati..cik noyu..cik jiha...bila korang nak apdet blog korang ni....al-maklum la semenjak bertukar status cik ke puan...korang semakin sibuk menjaga zuriat masing-masing ek..aku paham sbb aku pun suka menyebukkan diri...hahahhaha...dear, apdetla...paling koman pun, kasi ar usha pic-pic baby korang yang kiut-miut tu...plsssssssssssssssssssssssssssssss....

uish..terlalu banyak yang lama..means..terlalu banyak cite yang nak dicoretkan tetapi menjadi pekasam dalam post yang tidak diposting.hahaha..salah satu reason yg aku rasa berbaloi adalah, tidak mencabar minda bila sibuk karang cite tetapi tidak bergambar.dah rupa pakai baju tanpa baju kecik.tak cukup sifat.hahahhaha...bukan ape, kadang2 tanpa penceritaan pun, dengan adanya gambar, OMG owh menarik gile...hehehe..sbb aku pun suka pegi kat blog2 orang yang ada letak gambar..best tgk..sbb tu la aku rasa, blog aku ni dah status suriram..ramm..ram...suriramm...suriram yang suram..hahaha...masih boleh berlagu riang..


eh..u know what..my darwisy syifa' anak si ahmad bazli..telah berusia 1 tahun (sehingga tarikh 28 sept 2011)..kaloo mengikut tarikh ari ni..lu kira la sendiri..yang pasti setahun lebih la..so cute bukan..tp..tp..umur tidak setanding tubuh badan yang hanya berkilogram 7 sahaja...sehinggakan perlu berjumpe dengan pakar zat pemakanan..nak kata kurang makan, mcm byk makan...sungguh merisaukan..kecik bebenor..adakah ini bahana menonton upin dan ipin time preggy..cuba korang perhatikan upin dan ipin..setiap tahun besar tu je..hahaha..tiada pertumbuhan berlaku..tetapi semakin bijak cerdik..plus loyar buruk..sian kak ros..tetiba...


besday darwisy aritu, ada wat makan-makan sikit..tp punyala dia buat ragam..serba tak kene..
yg sepeselnya..kek tu kan..bergambar "upin dan ipin"..comei...rasapun sangatlah not bad.boleh ditelan..dan sangat laku sehingga tidak mencukupi..hehehe..macam tak percaya dah setahun si botak ku..owh...walaupun sangat tidak terlayan kerenahnya..tp sangat mencuit..dahla..tak tau nak cite pe...meh tgk gambar kat bawah ni....




comei bukan.rasa tidak kurang hebat.
si ibu memahami kegemaran bayi yang amat menyukai animasi ini.

upin ipin versi manusia.
sama bukan.
si tepung goma beraksi.menampakkan kegelapan anak. :)

si bayi menampakkan lesung pipitnya.
eh, same like me la..

si ibu sibuk nak bergambar.budget abis.
si cilik sibuk plak nak potong kek..hehe

besday boy yang disayangi.

kek ini sedap.
tapi baby boy macam tak suka.




ibu : sedap tak?
darwisy : cannot go la ibu.. :)


tengok tu, tangannya perlu dipegang seketat mungkin.
sibuk nak pegang kek..aish..

yang ini darwisy suka ibu.





kdt to my sister for all dis picha...i loike..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails