Wednesday, March 18, 2009

gadget or gejek??

topik aku ari ni..kita bercerita ttg gadget or gejek..kita akan lihat sejauh mana kefungsian gadget dan gejek dlm kehidupan seharian..kita akan selami apakah itu gadget dan gejek..adakah beliau seorang manusia??sekor minatang mamalia?sejenis kenderaan pacuan beroda?sejenis makanan ke?? :)
gadget kalo agak2 menurut firasat aku...rasanya adalah sejenis alat berteknologi teknik yang agak kecik size tetapi mempunyai kefungsian yg agak besar dan leh la datang kan manfaat pada seseorang..aku sebnrnya bukan nak cite pasal gadget nie..
kita pegi plak pada perkataan yang bermula dgn huruf "G"...diikuti dgn huruf "E"...difollow oleh huruf "J"..kembar kepada "E" tadi pun menyusul sama.."K"..kita teruskan ek..
gejek ni satu makhluk yg agak sinonim ngan amir hamzah b ab ghani b mahmud b ismail...aku tak berapa kenal sgt ngan amir hamzah ni..tapi agak kenal rapat ngan gejek..tapi tue la..
permulaan penceritaan di antara kami berdua agak kebelakangan ini la..kenal pun agak baru..rasa cam tak sampai 2 tahun lagi..tapi sekenal aku ngan makhluk ni...
agak simple orangnya..jiwang di tahap yg sukar dicontrol..kesengalan di tahap puncak yang agak meraban..mempunyai ketinggian diri agak pemalas mengikut musim katak mengawan..hahhaha..
tak nampak something spesel ttg gejek yg aku cite ni..kalo korang hanya kenal dari luaran..sbb 1st impression cam tak teruja je..hahhaa..tapi..kata orang kg aku.."don't judge a book by it's cover"..mempunyai kenalan yang memegang nama "gejek a.k.a amir hamzah" ni merupakan satu pengalaman ngeri dalm hidup..anda pasti rasa menyesal di hujung penceritaan..dan slalu akan tertanya2..mengapa..mengapa..mengapa..aku kenal ngan gejek ni..baru sekarang..hehehhe..
>> tak tau nak tulih ape lagi...
>> nanti aku sambung la ek...

7 comments:

  1. keypad lock kau ayu..takde topik lain ker..patutla mintak nama aku tadi ingt nak register jadi cikgu sambilan kat tempat ko ker..tak pn jadik cikgu bola baling..ishk..papepun boys n girls please dont try this at home..in the toilet ok..(pinjam ayat apek)haha..

    ReplyDelete
  2. keypad lock kau ayu..takde topik lain ker..patutla mintak nama aku tadi ingt nak register jadi cikgu sambilan kat tempat ko ker..tak pn jadik cikgu bola baling..ishk..papepun boys n girls please dont try this at home..in the toilet ok..(pinjam ayat apek)haha..

    ReplyDelete
  3. hahahaha...nanti aku submit gbr manusia bertitle kan gejek ni..hahhaa

    ReplyDelete
  4. gejek? emmm adakah aku kenal makhluk ni...

    hehehehehe...

    ReplyDelete
  5. kenal kot...ala yg kurus2 cam tiang..aish..
    yang terpacak kat flat sri wangi dulu tu..hahhahahaha

    ReplyDelete
  6. sy knl makhluk gejek ni.....sape lg yg kenal sile angkat tangan dan kaki secara serentak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails