Monday, May 31, 2010

tik tok tik tok...

tik tok tik tok..ujan dah turun..
tik tok tik tok..ujan dah lebat..
hehhehe..

balik dlm situasi amat mencemaskan..
ujan turun dengan lebatnya membasahi jalan2 tar...
pemanduan sgt berhemah & sgt berhati2..
bukan tidak mahu berenti..
tp fikiran mcm melayang sbb mau sampai ke destinasi dgn cepatnya..
dlm kotak otak ini..hanya pikirkan sesuatu...iaitu.......................ZZZZZzzzzzzz

tp alangkah terperanjatnya..
masuk je dlm kamar beradu..
mata terfokus pd sesuatu yg sedang bercahaya merdu..
arghhhhh..mari melayan facebook...
ketikan2 papan kekunci bergerak dengan pantas mengomen dlm hati..hahahha...
sbb mmg tak de mood untuk memberi komen tatkala ini...
sudah..sudah..sudah..

mau apa lagi..mlm nanti sambung lagi..
kalo diri ini masih rajin untuk berceloteh ntahpahapetah..
daaaaaaa...


Sunday, May 30, 2010

ayu kamalia sudah berimej baru..

entries kali ni sound mcm poyo..tp aku sedar kdg2 ayu kamalia + poyo tak jauh lari..hahhahha...pusing2 mesti nak poyo gak..tu pasal ar gile sekejap.stop.merapu.

klik punya klik..aku rasa blog aku berjiwa suram.hati berlagu suriram..ramm...rammm..ramasamy..kahkah..merapu lg.stop it!!!!mesti ada perubahan dlm diri..
let's to change d'blog bg..iyaaaaaaaaah..walaupun bukan designed by diri sendiri..tp puas hati sbb sudah berubah menjadi kaler2 yg..eh, apsal kaler cam taste orang tua ni..eh, apsal aku pilih kaler cokelat ni..eh lagi..eh..eh..hegeh2 sokmo..mmg taste orang tua tul la..adakah?tak mo jawab..

cukup ke?nak cite lagi?erm..jap.berlegar stori yg best n yg xbest dlm benak pemikiran gua la ni.nak cite ibarat ditelan mati mak, diluah mati bapak.so, kesimpulan..tak nak cite..hehehe..


glitter-graphics.com

Saturday, May 29, 2010

penjagaan diri...ahaksssssss...

sejak 2 menjak ni..penampilan aku mcam serabut serabai je..ish..bukan tak nak melawa..tapi cam arghhhhhhhhhhhhh....tak tau..salahkan diri ko tu ayu...hahhahha...

tp sejak 2 menjak ini gak la..pandai gak jaga kesihatan untuk diri n baby..tp kan..kaki beberapa kali kejang..akibat kurang minum susu..oh tidak...bukan tak sedap..tp mcm malas nak bancuh kan.. :)

nak tgk barang2 penjagaan diri n perut...hahhahha


ini adalah "MATERNITY ESSENTIAL OIL"
harga : RM 99.00
dibeli daripada : Cikgu Zizawani..kdt to u..hehe..

apakah Kelebihannya :
>> mengawal fungsi sistem pencernaan menjadi lebih teratur dan sempurna

>> mengelakkan sembelit serta buasir
>> mengurangkan bau air ketuban

>> menjadikan air ketuban lebih bersih
>> menguatkan otot-otot pelvik dan memudahkan proses kelahiran
>> mengurangkan kesakitan semasa proses kelahiran
>> mengelakkan risiko bayi songsang
>> membantu pembentukan bayi yang sempurna semasa dalam mengandung

>> mengelakkan risiko penyakit pada bayi
>> menjadikan tempoh nifas yang lebih singkat serta mengurangkan bau nifas yang kurang menyenangkan
>> mengurangkan 'stretch mark' pada permukaan kulit terutamanya kawasan perut

~tapi paling best kan..minyak ni perlu dititik pada air bersama ais..wah gitu..mandi ais beb..mmg best giler..segar yg amat..cewaaaaaaaaaaah~(sudahla ko kewek, kalo dah malas mandi tu, malas gak..bg mcm2 alasan konon..piiraaaaaaaaaaaaah)




** Stretch Marks" from Cocoa Butter Formula..tak tau ok ke tak..hehe
**Poise pad>>bg pengawalan kencing..arghhhhhhhh...
** Losyen J&J..mmg comei je..hehe


majalah Pa & Ma..
macam penting je kan..tp mmg penting..cuma ini baru pertama kali beli..hahhaa
n belum abis baca lagi..
sepertinya buat syarat yg anda bakal menjadi seorang ibu & memerlukan persiapan awal..
mental dan fizikal..juga pengetahuan..
tapi....
hahhahhahhaha..

demam shawl kembali...

dah lama tak update ni..bz sesangat..betul2..tp untuk tatapan kalian..ni ada sikit lagi shawl yang terlepas pandang belum update..yg lain dah abis dear..nanti update d'latest shawl ya...







ONLY RM8/each..(not including postage)
BUY 3 till ABOVE=FREE POSTAGE..hurry up dear..

bersarang sudah..

untuk sekian lamanya tidak mengupdate blog ni..gile penuh dengan sampah sarap yg bersarang..
dimana harus ku memulakan langkah bicara untuk tahun ini..adakah sbb aku telah bertukar status..sepertinya bz menguruskan rumah tangga kononnya..kahkahkah..budgett mesti mau gud2..
apakah...kahkahkahkah..

mungkinkah ini d'1st post 4 dis year..aduhai..teruk sungguh makhluk bertitle ayu kamalia ni.. adakah anda malas??sapa nak jawab tu..worst..worst..worst..

gua stori sbg kesimpulan hidup sepanjang 5 bulan ni je la ek..hehehe

after marriage :(wah, title tak ingat punya senyum :) ...
>>waktu masih cuti sekolah..
>>tak sangka masih disambung kontrak lagi..

1st month :
>>melangkah ke sekolah dengan azam baru(macam student gak..)
>>seronok sbb skrang dah ada yg TEMAN TIDO (harus ditegaskan)hehe..wah gitu (eh, ayu..bukan dulu ko mmg tido berdua ke??aik..jgn nak buat auta di sini ya..adam ko nak campak mana??)....suara sinis dari hati2 yang mendengki selalu..

2nd - 4th month :
>>keje semakin berlambak2..adakah mungkin tersampuk sindrom berbadan dua ni..kemalasan semakin menular dalam diri..
>>sukan..sukan..sukan...>>>handball..meriah beb..walaupun ada incident yg tidak diingini, tp team handball sekolah melangkah ke MSSMKL..dapat no3 tu..wah..membanggakan..cewaaaaahh..

5th month : (bln mei ni la)
>>ape ek..student bertungkus lumus mengharungi diagnostik pmr & pep. pertengahan tahun..
>>sgt gembira sbb kelas moral saya mampu menjawab soalan dan mendapatkan markah walaupun tidak seberapa banyaknya..(ini menunjukkan mereka ada potensi)..tiba2 ayat cikgu bertukar menjadi gile skema..hehehe...

tapi kan....
nak cite la..smlm g jalan2 ngan adam je pun..(kat IOI mall puchong)..
apa yang dicari>>>>>>>tgk di bawah ini..

kain dan seluar untuk ibu2 yang sedang dlm proses sarat..hehehe(kain baju kurungku sudah ketat)..menyeksakan ruang pernafasan si ibu..hahha..poyo ar ko ayu..

tapi apa yg jadi----->>>>>tgk bawah ek..
maklum ar, rupanya JJ ada sale..adoi..
tersangkut baju2 ini..nanti gua upload gambar ek..murah beb..

baju kuning ini berharga RM49.90...after less 70%, erm........lu pikir la sendiri..cun kan..haha

baju ni pun less 70% daripada RM29.90..only about RM8++..cheap kan..

kuar JJ, ingat nak usha la baju VMOM..mmg cutenya..tapi baju 2 helai yg beli aritu pun secara tidak rasminya belum dipakai lagi..(pakai dalam bilik sambil tersenyum sorang2 adalah)..hehe..tak malu punya orang..
* baju comei ini tidak pernah digunapakai lagi..cantek kan..sure ada yg jeles ar..hehe

jalan2 lagi..beli baju untuk anak buah kat kg..kan nak balik kg ni..grab 2 gaun..comei sey.. then, adam men kete kanak2 berharga RM3 for 5min..macam mahal kan..uawawawaawa...lagi jalan, n punya jalan punya jalan..still tak jumpe ape yang hendak dicari..aish..gile kentang la..


last2 beli kain n suar kat kedai minachi at puchong perdana..selamat ada..huh...sesak gak la jiwa ini tak dapat apa yg nak kan..pulang dgn hati yg girang..setibanya mendpt msg dari en suami..tak dapat balik malam ini..huhu..sgt sedih meruntun dlm hati...apakan daya...hehhee
miss u sang suami..

pagi2 ni..mcm tak de arah tujuan..dok berlegar2 dlam sesawang ntahpahapentah ni..tiba2 teringat nak cari list untukk baby lak..bukak page wan sajid..cam tak de je..sbb dulu masa nk kawin, i follow list persiapan kawin dia...wannnnnnnnnnnnnnnn..help me dear..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails