Saturday, May 29, 2010

bersarang sudah..

untuk sekian lamanya tidak mengupdate blog ni..gile penuh dengan sampah sarap yg bersarang..
dimana harus ku memulakan langkah bicara untuk tahun ini..adakah sbb aku telah bertukar status..sepertinya bz menguruskan rumah tangga kononnya..kahkahkah..budgett mesti mau gud2..
apakah...kahkahkahkah..

mungkinkah ini d'1st post 4 dis year..aduhai..teruk sungguh makhluk bertitle ayu kamalia ni.. adakah anda malas??sapa nak jawab tu..worst..worst..worst..

gua stori sbg kesimpulan hidup sepanjang 5 bulan ni je la ek..hehehe

after marriage :(wah, title tak ingat punya senyum :) ...
>>waktu masih cuti sekolah..
>>tak sangka masih disambung kontrak lagi..

1st month :
>>melangkah ke sekolah dengan azam baru(macam student gak..)
>>seronok sbb skrang dah ada yg TEMAN TIDO (harus ditegaskan)hehe..wah gitu (eh, ayu..bukan dulu ko mmg tido berdua ke??aik..jgn nak buat auta di sini ya..adam ko nak campak mana??)....suara sinis dari hati2 yang mendengki selalu..

2nd - 4th month :
>>keje semakin berlambak2..adakah mungkin tersampuk sindrom berbadan dua ni..kemalasan semakin menular dalam diri..
>>sukan..sukan..sukan...>>>handball..meriah beb..walaupun ada incident yg tidak diingini, tp team handball sekolah melangkah ke MSSMKL..dapat no3 tu..wah..membanggakan..cewaaaaahh..

5th month : (bln mei ni la)
>>ape ek..student bertungkus lumus mengharungi diagnostik pmr & pep. pertengahan tahun..
>>sgt gembira sbb kelas moral saya mampu menjawab soalan dan mendapatkan markah walaupun tidak seberapa banyaknya..(ini menunjukkan mereka ada potensi)..tiba2 ayat cikgu bertukar menjadi gile skema..hehehe...

tapi kan....
nak cite la..smlm g jalan2 ngan adam je pun..(kat IOI mall puchong)..
apa yang dicari>>>>>>>tgk di bawah ini..

kain dan seluar untuk ibu2 yang sedang dlm proses sarat..hehehe(kain baju kurungku sudah ketat)..menyeksakan ruang pernafasan si ibu..hahha..poyo ar ko ayu..

tapi apa yg jadi----->>>>>tgk bawah ek..
maklum ar, rupanya JJ ada sale..adoi..
tersangkut baju2 ini..nanti gua upload gambar ek..murah beb..

baju kuning ini berharga RM49.90...after less 70%, erm........lu pikir la sendiri..cun kan..haha

baju ni pun less 70% daripada RM29.90..only about RM8++..cheap kan..

kuar JJ, ingat nak usha la baju VMOM..mmg cutenya..tapi baju 2 helai yg beli aritu pun secara tidak rasminya belum dipakai lagi..(pakai dalam bilik sambil tersenyum sorang2 adalah)..hehe..tak malu punya orang..
* baju comei ini tidak pernah digunapakai lagi..cantek kan..sure ada yg jeles ar..hehe

jalan2 lagi..beli baju untuk anak buah kat kg..kan nak balik kg ni..grab 2 gaun..comei sey.. then, adam men kete kanak2 berharga RM3 for 5min..macam mahal kan..uawawawaawa...lagi jalan, n punya jalan punya jalan..still tak jumpe ape yang hendak dicari..aish..gile kentang la..


last2 beli kain n suar kat kedai minachi at puchong perdana..selamat ada..huh...sesak gak la jiwa ini tak dapat apa yg nak kan..pulang dgn hati yg girang..setibanya mendpt msg dari en suami..tak dapat balik malam ini..huhu..sgt sedih meruntun dlm hati...apakan daya...hehhee
miss u sang suami..

pagi2 ni..mcm tak de arah tujuan..dok berlegar2 dlam sesawang ntahpahapentah ni..tiba2 teringat nak cari list untukk baby lak..bukak page wan sajid..cam tak de je..sbb dulu masa nk kawin, i follow list persiapan kawin dia...wannnnnnnnnnnnnnnn..help me dear..

2 comments:

  1. kah2..gila btl bdk nie...nanti aku msk list dlml blog...aku pun mls nak update..:P

    ReplyDelete
  2. mmg aku gile..sbb gile tak tau nak prepare ape lagi..dah prepare wit..tapi abis je memanjang..hehehheh...ko list cepat sikit tau..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails