Friday, December 31, 2010

kronologi pahit manis 2010

wah..budget aku orang terkenal la ni.. :)
siap ada kronologi pahit manis 2010..ada aku kisah..ko pun belum tentu kisah pasal aku kan..
suka2 la tgn aku nak menggedik ketik papan kekunci ni..
erm...kita mesti mulakan dgn bulan januari kan..itu biasa yg dilakukan..let's go..

januari 2010 - diterima sbg gstt dan bermulala tanggungjawab sbg seorang guru..aku bangga dan terus bangga

februari 2010 - tak ingat dah..hahahaaha

mac 2010 - hah..tarikh mmg tak ingat..tp aku rasa dah hujung2 kot..aku baru start pegi check up pregnancy..Ya Allah Maha Agung, ni la detik paling bermakna n hadiah untuk aku dan suami tersayang..dia sayang aku tak??erm...............susah nak jawab ni..sbb kalo tanya, mmg tak dapat jawapan dari mulutnya..tp aku tau, dia (Ahmad Bazli Ali) mmg sayang kat aku..walaupun dia mcm sayangkan awek2 dia yg len..hahahhaha...1st time tau tgk baby dlm perut..amazingnya..tak leh bayangkan ada satu lagi nyawa yg hidup dlm my stomach..wah..kagum dan syukur..

april 2010 - handball team (p) smkc dpt mewakili zon pudu..proud of them..maaf ye, kalo ada terkasar bahasa semasa training..erm..slalu gitu..

may 2010 - ape ek...tak perasan dah..

june 2010 - besday sy dlm bulan ni..tp tak de pape yg special.. :( tp..tp..rasanya dpt wish sms from my hubby..erm..thanks sgt sbb..dia mmg susah nak buat semua ni..

july 2010 - awal bln kot,..keputusan darah tidak dapat dikesan..kene amik lagi..erm..sedih sgt sbb arghhhhhhhhhhhh....tak mau cite..hanya saya, suami ngan Tuhan yg tau..menangis saat ni..tp alhamdulillah everything ok..

august 2010 - pose tinggal 5 ari..ooooooopssss...keterangan secara terbuka ni..hehe..tak tahan dude..apa nak buat..perut rasa lapar sgt..sampai pedih2 ulu ati..diexcusekan kan..kan..

september 2010 - tu dia...tiada tarikh yg len lebih bermakna selain tarikh ni...28.9.2010 (selasa 6.00 petang)..my Ahmad Darwisy Syifa' bin Ahmad Bazli selamat dilahirkan..sakitnya dari pagi senin..aduih..sakit gile..naik trauma aku dibuatnya..mmg tak tahan..tp yg paling ajaibnya, lahir je baby comei ni..sakit terus hilang..mmg ajaib la..sampai skrang rasa tak percaya ada nyawa hidup dlm perut ini..n anugerah yg paling tak terhingga..

october 2010 - masih dlm pantang..i hate dis time...tak suka..tak suka..tradisional vs moden...

november 2010 - apa nak cite..tak de pape yg menarik..

disember 2010 - keputusan pmr telah diumumkan...tahniah pada student aku yg dapt A dlm sejarah..dan yg sedihnya..tanggal 30.12.2010..gstt tak dapat..tak mau cite dh...tu dia..kehidupan aku yg tak berapa nak best ni..

blogwalking award..

jalan punya jalan..setapak.2 tapak.bertapak-tapak.
melilau punya jalan tanpa ada arah tujuan dlm kotak fikiran.
tiba2..tiba2..punya suspen..sbb jalan2 sambil nyusukan si comei Darwisy ni..
tup tup.mata tertumpu kepada sesuatu yg menarik tertarik...kau mmg dabbbbbbbbbbbbbbommmm...
ni dia..taraaaaaaaaa...


pic mmg kecik kan..nek juling mata..tp saje je nak bg korang tgk wlaupun tak nampak...haha..yg highlight kaler kotak warna kuning tu..adalah nama saya...wah gitu..bangga riak sekejap ada orang bg award..eh..kita tak kenal kan..iye, mmg sah tak kenal..tp kira orait ar tu, awak yg baik hati telah memberi award sebegini bangga..cuma pembetulan di situ, saya bukan cik lagi..ewah2, malu plak..skrang..skrang..skrang..sudah puan la miss blog..hehe
kalo sape2 nak intai blog sahabat kita ni, leh ar g blog dia..(kene bg award lagi ni)..ahaks..
http://hanacraxie.blogspot.com


mungkin belum rezeki untuk memihak..

tiba2 rasa sedih menyelubungi kalbu.stop the nonsense.
eh,,,aku punya suka la..sibuk je..uawawaa
mcm nak ngs tp tak de air mata..erm..
smlm member ckp yg gstt untuk smkc tidak disambung.
huh..mcm dah agak..tp still nak agak mcm ada harapan..
so, now..perlu tinggalkan semua kenangan jauh2..
tp bukan salah untuk dikenang..
tak apelah..biarkan masa yg menentukan..
DIA lebih tahu apa yang terjadi dan direncanakan..
mungkin belum rezeki untuk memihak.

Monday, December 27, 2010

nuffnang membiak

great.speechless.zooooooooooooooooooom in.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

kahkahkah...

result oh result..

pagi khamis.cirit birit.owh mcm ada satu kehidupan dok menghuru-harakan my stomach.itu dia penangan untuk tahu sgt apakah yg penting sgt bakal berlaku.PMR announcement.semangat mengalahkan student.student mmg semangat tp nebes lg lebih.hehe :)

honestly, target peribadi tidak mencapai sasaran.kecewa.menangis dlm hati.tp apakan daya, my student already make their full effort..kepd yg cemerlang, tahniah sgt..kepada yg tidak, bukan di sini jln penamat kejayaan itu.ingat.ya.ingat.jalan ke hadapan tanpa menoleh lg.studi.studi n studi lg k.


wif my fren >>shahin, aine n chikon..
also wif d'best student fudzla busyra
PMR 9A


d'best among d'best


all hapy wif their best result..congrate dear..


wink..wink..we again ~

dah2 la tu..hehe



yeahhhhhhhhhhhhh....we got it!!

but..for me..
.
.
.
.
.
.
still waiting for d'result..suspen2

picha2 si cilik yg comei lagi kusayangi..

entry adalah sambungan yg lepas..skrang kat kulim..tenet sgtla superb..mari kita mendownload..

comei kan..iyarkkk..mari kita berjogging..ada gaya cam atlet tak..walaupun ni pic lama, tak kira, dlm blog ni masih baru segar bugar..mari ke pic len..
.
.
.
.

alahai...time ni hari ke bape ek...alamak lupa sudey..yg pasti dlm 2 minggu slps kelahiran..
ngs pun comei, tu suka sgt tu..i loike..
.
.
.

pic sms genap 2 bln..kat klinik ni..mau cucuk..kelako time ni..tunggu punya tunggu dari kul 9 pg..kul 1.30 br dpt cucuk..lama kan..uh..darwisy sempat la bgn tido bgn tido..dah nak dkt cucuk tu, darwisy ngs nak susu..saje tak mau bg sampai kenyang..nanti dia tido sian lak nak cucuk..ms nak cucuk ngs lagi..masuk je jarum..sound woofer terus meningkat n terus diam..wah..biar betul ni..hehe


Wednesday, December 22, 2010

lama sudey...

seumpama sudah lama mati bicara..hehe..maklum ar bz menguruskan rumah tangga yg agak tidak konsisten..maklum saje semenjak..eh, tidak penah lagi memperkenalkan buah hati pengarang jantung sy..si cilik Ahmad Darwisy Syifa' bin Ahmad Bazli..telah dilahirkan pada 28.9.2010 jam 6 ptg..tak mau cite byk2..no idea..mehh tgk baby comei saya...taraaaaaaaaaaa...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll punya scroll pic masih tak kuar..sori dear, tenet sgt slow di kala kini..update later ek..daa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails