Friday, November 30, 2012





Photobucket

Saya Rindu Awak

Nampak tak hati saya menangis..
Of kos lar tidak bukan..sbb awak nampak saya tersenyum..
Saya belajar untuk mendiamkan diri untuk banyak perkara..
Namun kadang-kala diam itu akan membuatkan orang di sekeliling akan menyedari kesedihan yang dilalui..
Makanya saya tidak akan begitu di hadapan mereka..
Cukup ENGKAU TAHU dalam hati penuh dengan gelora..

Tidak salahkan untuk aku rasa RINDU pada mereka...
Namun ada sahabat selalu memberi NASIHAT dan KATA-KATA membina..
ALHAMDULILLAH..
Masih ada yang SAYANG..

Antaranya "Anggap sahaja masalah seperti kita sedang berada dalam kehujanan, hujan itu pasti akan berenti bukan"..Yeahhhhhhhhhhhhhhhhh..dat's rite..

Manakalah, tangisan itu dilakukan dalam keadaan kehujanan, tiada siapa tahu saya sedang menangis kerana mereka hanya nampak aku dilanda kehujanan...


Photobucket

Wednesday, November 21, 2012

sayasukabalikkampungnoktah

Tajuk pun dah menggambarkan kegirangan hati nurani kan.ofkoslaryang..
tp noktah belakang tu nak langgar jugak.sbb baru nak memulakan penceritaan.
selain kerinduan yang membeku di hati dapat dicairkan, moment2 bersama yang tersayang ni mmg sukar hendak digambarkan.

oh no.my little princess tidak mahu bersama saya.so sad.Hanya Allah swt yang tahu.
hari pertama.hari kedua.hari ketiga mula nampak potensi akan hubungan itu.
hari pertama menangis beriya-iya seperti yang mendukungnya orang asing.
Janganlah begitu sayang.ibu rindu sgt tau.

Sori.
Sebulan seminggu meninggalkannya, mungkin membuatkan my zara agak renggang.
tp aku percaya hubungan ibu dan anak itu tidak akan terpisah.
sori again sayang.

Allah swt mengatur semua ini untuk kita bersama.
Dengan kerendahan hati sentiasa berdoa agar aku dapat membimbing anak-anak ke jalan yang diredhai.
Mungkin bukan sekarang sayang.Berikan ibu masa ye.

Eh..kata suka balik kampung.Entry sesedih sangat ni, apsal.

Jom..jom..kita tengok pic-pic menarik bersama mereka tersayang.
Last but not least, Anak-anak adalah anugerah Ilahi yang WAJIB kita didik menjadi KHALIFAH ALLAH SWT di muka bumi ini.

Inilah satu-satunya ASET sepanjang hayat di dunia dan akhirat yang menjadi titian hubungan yang tidak akan putus. Hargai anak-anak anda. Masa depan mereka terletak pada tanggungjawab ibu bapa yang prihatin.




Hai. Nama Saya Izz Zara Insyirah. Belakang itu, abang saya, Ahmad Darwisy Syifa'.
Tengah siap2 nak pergi umah Tok Wan ni.
(Tiba-tiba ayat di atas menjadi sopan setelah menghadiri seminar Dr Asri. Setiap Soalan mesti ada Taksanomi Bloom)..ka ba booooom



Hai. Berdress Merah itu adalah kakak Nurya.
Yang dukung saya itu, kakak Nulul(eh Nulul,"Darwisy berkata".)-Kakak Nurul la..hehe



My little Calips. Anak-anak ibu dan ayah.


Yeahhhhhhh..Kami OTW ni...

Nampak.Kegembiraan terpancar bukan.Yeszaaaaaaaaaa..
Itulah sbbnya saya suka balik kampung.


Tuesday, November 6, 2012

cuti cuti 1 malaysia


Cuti? Dah masuk hari ketiga dude..
Seronok? ofkos lar..
esemen  ? oh no..dok asyik bukak katup..bukak katup folder je..buatnya adalah bape kerat aje..
tak pe..tak pe..
azam mesti kuat..usaha insyallah akan menyusul (penuh pengharapan dan dengan yakinnya) je kan.
anak tido.ibu yang rasa tergugat (haha..sound like ancaman yang terlalu kuat bukan)..
anak tido.ibu tido.
anak bangun.ibu dok tido lagi...zzzzzzzzz
tune sudah lari lar..kat parit raja bolehlah bermahaRAJAlela tido sokmo..
inilah al-kisah kakitidodotcomnoktah

hati tak sabar sebenarnya nak balik menjenguk anak kesayangan yang jauh di pandangan.
luaran nampak cam strong tetapi jiwa kacauku selalu mengganggu akal dan mindaku..
i really really really really...sungguh-sungguh miss u baby izz zara insyirah.
inilah pengorbananku..aku..aku..suami..suami..ahmad darwisy syifa'.
sori sayang memisahkan kalian untuk jangka waktu yang sedikit ini.
oh ya.
macam tak lambat je kan.

Selamat Hari Raya Qurban.

Raya? xada ape yang menarik nak diceriterakan.tak kemana-manapun.
cuma.
seronok sbb darwisy dah banyak akal segala.
dia pergi tengok lembu..hehehe..keseronokan terpancar..
Boleh tak nak isytiharkan tahun ini tahun bermalas-malasan.oh no.
Tuhan tidak suka akan hambanya yang pemalas.bangkit segera.


iye.saya tahu.tp semangatku jauh..jauh..jauh..dan jauh.
lihat sahaja penglibatan penulisan blog saya yang agak naif ini..
dalam jiwa sibuk nak mengarang.
bila dah ada depan blogspotdotcom langsung tak menyinggah pun.
lalu gitu je.alih-alih facebookdotcom jugak yang dihadapnya 24 jam.

Tapikan, sem 2 ni best la.subjek2 menarik walaupun nampak cam killer.
tp aku suka.aku suka..paling aku suka kelas Ustaz Hussin (Psikologi)
banyak yang dipelajari.paling best, lain daripada yang lain.
Ustaz mesti bagi doa..macam2 doa gitu.alhamdulillah..ingat!!!don't be SE..
apakah SE itu?hehehe (Super Ego)..tapikan super ego ada yang baik.
Cuma kalo tidak dikawal dengan baik ianya akan jadi negatif gtu.




Kelas Prof Madya Wan Azlinda pun aku suka..i loikeeeeeeeeee very much how she deliver the knowledge..dari kaca mata aku dia seorang ibu yang berdedikasi...smart..menghormati pandangan orang lain..
Pn Marlina??wow...she is the one of lecturer yang sangat bertolak ansur..but...she is the straight person..kelasnya santai..tp tu lah..cam aku katakana tadi, dia sangat tegas orangnya...baik hati di luarnya...
How about En Azani??ini lecturer aku masa sem lepas..baik orangnya..juga mudah dibawa berbincang..bertolak ansur..tp jangan pandang ringan tugasan yang diberikan...hehe..eh lupa, beliau adalah penggemar soya..iye air soya..izzar lah slalu membodeknya..
Killer subject aku rasa macro teaching lah...adoi, serabut perut dibuatnya..dup dap dup dap....masa nak cabut undi tu cam nak tercabut usus perut aku...bukan ape..takut dapat orang yang terawal..apatah lagi no 1..uh..nasib...tp tu lah, jauh sgt la plak..orang ke 33 daripada tigapuluhempat..oh mak ai..ni lagi buat aku bermalas-malasan nak buat koroje..oh damn..berlegar-legar set induksi apa yang nak buat...aktiviti apa yang buat..walaweeeeeeeeeeeeeiiii...30 minit macam 30 jam lak aku rasa...
Sosiologi dan Masyarakat..subjek yang diajar oleh En Zaid aka warden Taman Melewar...kelasnya agak santai...kami group pertama uoalllls present..berdebar cam tak penah present..tp layankan aje.. projek masyarakat yang kami buat adalah pergi ke mukim peserai...kg Tuan Haji Hasan..u know what..kami dibahagikan kepada family angkat...tp masa perbincangan itu, aku tidak datang kelas.. tetiba pagi tu rasa tak sedap badan..menggigil dalam kelas En Azani..aku siap baring bawah meja dalam makmal lagi..menahan kesejukan..sampai tahap tak tahan...abis je kelas tu, gegas aku balik.. berselimut bagai..konon2 taknak makan ubat..yes say no to medicine..but..................jam menunjukkan pukul 1, masih tidak kebah...arghhhhhhhhhhhhhhh...kutelan jugak lak panadol..pas 30 minit gtu..baru rasa berpeluh..keesokkannya mendapat ucapan tahniah daripada rakan-rakan yang suka suki untuk melihat aku pregnant lagi..iye saya tahu itu rezeki..saya juga tidak menolaknya..(tetibe bertukar menjadi saya..hahhaa)...apapun...Allah swt yang menentukan..the save answer...selamat...lor, nape tetiba cite ni kuar...bukan tadi dah sampai peserai ke?...
Tak apalah...nanti kita cite lain ye pasal khidmat masyarakat peserai..banyak pic2 yang menarik.. 



Photobucket

Saturday, November 3, 2012

today is sabtu..

ye arini sabtu.walaupun jam paparan lappy aku menunjukkan tarikh ari jumaat. 2.11.2012...
kiranya lappy ikut tuan la yang tak berapa nak betul ni kan..ting tong sesaje..
yeebaaaaaaaa..yeebbbbba...gembiranya dalam hati (sila ikut irama lagu P.Ramlee-Madu Tiga)..oh no no no..i tak rela dimadukan ya..mode : tetiba.. :)

hati..semangat..ingatan..berkobar-kobar nak buat asgmnt terhabis baik..
tp tatkala melihat ada wireless free lak kan..tiba-tiba segala yang terhabis baik, dibiarkan berlalu begitu sahaja...semangat berblogging lagi berkobar u olllsss....esemen tu kita buat time tak de tenet la kan..
kurang sikit gangguan alam...(oppps, jgn disalahkan makhluk yang bukan hidup)...ingat, setiap baik buruk datang daripada diri kita...jgn lupa merefleks dan muhasabah diri k...(tetiba kajian tindakan) dipelajari terkesan dalam diri...yeah..refleks diri...keyword untuk hari ini... diulang...refleks diri...

si anak kecik, my syifa sedang sibuk bermain lego..yeszaaaaaaaaa...semangat ibu berblogging semakin meninggi...biarkan anak dengan dunia kekreativitiannya(istilah x betul ni)...cikgu oh cikgu..
kualiti gambar yang tidak memuaskan tp cukup sekadar untuk moment yang terbaik..



apa nak diceritakan..erm...
berfikir sejenak..dua jenak..tiga jenak..
.
.
.
.
.
.
cam tak dapat pikir je...hehehe..
jom layan pic2 my little caliphs nak?tak nak?whateva..







Disebabkan ini tahun Izz Zara Insyirah dilahirkan..semua adalah gambar beliau...namun jangan dilupakan si abang yang semakin banyak akal..letak sikit je..(eh, anak jgn kecik ati ye..nanti ibu design terbaik punya)

Photobucket

Friday, November 2, 2012

Pemasangan komputer DPLI IT seksyen 4


 macam biasalah kan, before after mesti ada bukti penglibatan gitu... assemble & disamble pc no 2 penting...
hahahhaa...yang penting bergambo dulu...
 adia n the genggggggggggggggg...
 posing..lg..posing..lg..posing..lg..
 izzar yang kuat berlakonnnnnnnnnnn...hak hak tuihhhhhhhhhhh
 ada jugak yang nyebuk tu...haish...
at the last but not least...kumpulan terhebaaaaaaat...siap dulu tu beb..ko hado...
janji komputer leh on balik..yeeebbbbbaaa...
semangat balik kg bermula...kampung la sangat kan puchong tu kan...
janji dpt jumpe orang tersayang..gitu..ye..
hati-hati di jalanan....
Photobucket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails