Monday, June 29, 2009

walk to KL...

wah stori kali ni membawa kalian ke pelusuk lencongan yang penuh dengan kasih sayang..(ooppss, nanti2..jangan cepat memikirkan sesuatu yang tak pasti...nanti fitnah jadinya ke atas aku)..hehhe.. apelah dok digebangkan ni..aku sendiri pun tak paham..permulaan ayat yg agak ting tong oleh penulis yang tidak mempunyai idea ketika ini..tapi disebabkan oleh, kebosanan yg melanda..moh kita p check ape yang aku dok wat ari2 yg baru lepas...

Jumaat >> 26 Jun 2009...
maklum ar baru dipenuhi dgn sejumlah pitis dlm saku bank aku..hhehehe....aku ngan memember aku yg agak tak ramai korumnya terdiri daripada cik shahin n cik fadila g KL..untuk meninjau2 keperluan yang aku tak rasa aku nak beli pun..tapi cik shahin mempunyai agenda nya tersendiri..jeng...jeng..jeng...apakah misi ter"PENTING" itu..adakah perlu dirahsiakan atau pun leh disebarkan ke seisi sesawang ini...jap aku pikir dulu....kitaorang g KL nek lrt...inila transport kiraannya bg aku paling mudah la..walaupun aku tak mahir sgt..tp sbb ada pemandu pelancong a.k.a cik shahin..perjalanan menjadi lancar...

sesampai je kat Low Yat..kami dok usha teknologi yg cam terkini tapi aku tak la teruja sgt sbb cam tak excited je..hehhehhehe..dok meneman cik shahin membeli broadband..(alamak, terpecah lak MISI yang ter"PENTING" ni..hahhahha..cam sepenting masalah ekonomi dunia kan..pas dok jalan2..kami2 p makan..sbb perut dah dok bising2 sound kitaorang suh g makan.. berani sungguh ek menegur kami yang darah adrenalin ketika itu laju memecut keupayaan mata untuk window shopping nie..ceh...atas rasa kehormatan dan belas kasihan ke atas slh satu organ ciptaan Tuhan ini...kami pun g makan Nasi Ayam..dok lepak lama gak ar..

Pastu, kami g Sg Wang untuk menghabiskan wang..wah, gile cantik baju kat sini..ish2..aku punya nafsu mula menggelodak nek..aish..apalagas..sambar la satu baju n satu suar jeans...erm..itu saje.. tahan beb tahan..hehehhe...


cik shahin..cik fadila..n cik ayu

Sabtu >> 27 Jun 2009...
Hari ni hari Terbuka..makna kata time ibu bapa datang ke sekolah untuk mengambil buku laporan anakanda mereka..agak penting aktiviti ini..tapi ada lagi penting..yahoooooo...

my fiancee datang KL..ish..cam lama je tak jumpe...aku g lepak TS >> Time Square...g makan2..lepak2 tgk orang men ape ntah tu..(yg serupa cam kat genting tue)..pastu tgk wayang Transformer)..disebabkan aku ada persekolahan pagi itu, badan seakan penat semacam je..aku leh lak tido..hahhahha....

malam harinya..kitaorang g downtown yang berlokasi kat depan sek aku ja..jalan punya jalan...cam penat gak kan..aku terserempak ngan member kat uthm si faris..so, lepak sembang2 jap ngan dia..n then kitaorang balik ar..penat sgt...huhuhu...


aku dan dia..luv u so much..

Ahad >> 28 Jun 2009

kitaorang g Jalan TAR plak...agak2 lingkungan jam 3 baru kuar umah..cuaca suam2 kuku aje..tapi kami menggagahkan diri untuk berjalan2..jalan punya jalan..aku sambar se4meter kain berwarna kuning..tetiba rasa cam nak beli kain wat baju kurung warna ini..cam best lak kan.. di samping aku kekurangan pakaian berwarna itu..

pastu kitaorang lepak lak kat JUSCO..nak beli gula2 agenda utamanya utk anak murid kesayangan...then jalan2..snap2 pic sikit..tak banyak..iye..sikit je..lor ...aish..bape kali nak cakp..tak banyak la..sikit je..ada plak yang makan penampar ni..(woit kewek, yg and dok marah2 ni apsal..gile ke ape)...eh..iye ke..alamak teremosi lak...

balik meninggalkan insan tersayang kul 6.30..sampai la umah ku dlm kul 7 lbh gitu..penatnya rasa..mandi2...lepak ngan adam jap..apelagi... zzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

eh sebelum tu..gud nite... :)

Friday, June 26, 2009

1st time tagged..betul ke status entry aku ni...dedicated to zazawati...

ko nak aku tagged ko ke ni zaza...hehehe..tak kira aku nak wat gak..dah ko mention nama 'ayu' tu..kira aku la tu..hahahhhaha...

The rules:


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :

-minah yg agak kelam kabut..kalo tgk muka dia mmg klako ar time tu...

-dak yang pandai menggoreng dalam presentation..kdg2 aku rasa dia tak tau pun ape yg dia ckp..kahkahkah..

-pakai la selekeh cam mana pun...still nampak ayu je cam aku..

-adik-beradik muka sepesen je kecantikannya...

-ape lagi ek...aku pun tak ingat la...tapi attitude mmg muda tak padan ngan usia yg agak tua dari aku...gurau ja...

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :

  1. nampak cam brutal tapi hati leleh abis...
  2. sgtla setia kononnya ar..
  3. suka wat orang tergelak berguling2 cam aku la badut di kala itu...
  4. pemarah juga...n peramah juga...aku la tu...
  5. suka la tgk menda yg cantik..ini juga telah mengilhamkan aku untuk mendesign ape2 je..
  6. mempunyai kulit yg sensitif..gatai2..tgk tuan ar..mmg gatai pun...
  7. maaflah mmg tak suka diarah..tapi aku wat gak..haahahhahaha..saje tunjuk protesla kononnye...
  8. friendly sgt...
  9. suka tido...
  10. suka dah sampai ke no 10...maknanya aku dah tak payah dok memuji angkat diri kat entry ni..kahkahkah...

Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnye dan describe tentang mereka :

1. Wan Sajidah
2. Cik Yumici
3. Cik Zazawati
4. Cik Adila
5. Tuan Gejek..kalo ada la...

Thursday, June 25, 2009

balik kampung..ooo..balik kampung..

*permandangan kampung yang menghijau...cewaaaaaaah

seakan cam ketinggalan punya entry..maklum ar gua ni tak berapa nak ada masa yg agak rajin nak uat blog....wat menda len rajin ar..lagi2 kalo dapat sleeping beauty..perghhhh..mmg feveret aku tu.. tapi aku nak cite time aku balik kampung @ perak..mmg best gile...gile pun tak best cam ni tau..paling best..dapat mengail ikan sepat..lagi feveret aku ni..mmg masyuk... haahhhahhaha..rasa cam tenang gile ati aku yg dok berkocak...(bak kata orang, sekilas ikan dalam air, leh tau jantan ke betina..) <<-- ada kene-mengena ke ngan cite aku mengail ngan pepatah kat atas tu..gile kentang...


*sungguh cantik alam ciptaan Allah ini...


*kepada sape2 yg xpenah tgk kepingan asam..ni dia...asam keping yang sedang dikeringkan..

masa agak jeles ngan gua..pegi meninggalkan gua yang dok menghayati keindahan kg..tapi ada cuti lagi aku mmg nak balik kg lagi..best siot..umpamanya awan mendung berarak seketika memberi laluan kepada ketenangan alam ciptaan Tuhan...(woit, ayu kamalia..dok merapu gapo ni??)..gua punya suka ar..dah blog gua..ada gua kisah..hahahhahhaa..menanah je telinga kene sound ngan aku yg ntah pahape ntah ni..

antara tentatif aku kat kampung kan selain mengail tu..ape lagi..maklum ar gaji pun masyuk..dok shopping ja..kat kg kan barang murah..plan budget ni beb..sayang wit tau..haahhhaa..ari pertama je, bapak aku dah bawak g ban pecah...adik mahirah pun pegi gak..ape???nak tau pasal adik mahirah...ish..awek cun ni dah berpunya beb..sori..no entry..u kene mengadap abg2 nya dulu baru leh ngorat (..wei ayu yg sengal..udah2 la merapu tue.gua bosan ar bc blog lu ni..) ish..aku plak kena sound..gua punya blog..suka la...ada gua heran..kahkahkahkah...


* ha ni dia pic2 menarik..gbr penulis tidak dapat dimasukkan atas alasan tertentu..

adam pun ikut sama..mmg cute ja..maklum ar kat bdr metropolitan yg penuh dengan bangunan bertingkat...umah aku pun byk bilik..tapi aku guna bilik bawah skali..yang len aku bg sewa kat org len..hahhahha...perasan je..umah apartment la katakan..si adam ni leh plak kejar ayam..hahaha..tgk ikan byk2 wat dia teruja gle cam nak cekik2 ikan tu..kahkahkah..

selain itu, aku g jumpe my luv..hehhee..(tetiba blushing)..malu ar..malu nya..[panggg....amik ko..dok merapu dari tadi..budget lbh..cam ar orang tu sayang sgt]...wei, ni leh menaikkan kemarahan ni..hehheheh..mestilah sayang beb..gua ni calon mithali tau..jeles ar tue..lu jgn ingat gua p jumpe dia dok suka2 ka...huhuhu..g jumpe la..kan lama tak jumpe..(stori haruslah dicover demi menjaga kepentingan masyarakat..tanpa menyentuh sensitiviti yg ada)...hehehehe..

next stori pls....

erm................... rasanya sampai sini sajelah gua punye rentetan..kembali ke alam persekolahan.. menggalas beg yang sarat dengan tanggungjawab untuk mencapai kejayaan masa hadapan pelajar2ku... folio2..post mortem2..ngantuk lagi..byknya koje...help desk...eh silap...help me..mayday2.. daa..nite...

Sunday, June 21, 2009

erti pengorbanan...adakah berbaloi...

"pengorbanan" dan perhatian kita pada seseorang tidak kira famili, sahabat atau alam semesta ni..adakah berbaloi??...erm..korang leh jawab ke??tapi tuelah..kita mengharapkan sesuatu yg terbaik selagi nyawa masih dikandung badan...namun...kadang kala kusangkakan panas berpanjangan...rupa2nya...gerimis mengundang..o o o o ...(ish..dh mcm lagu la plak)..dlm hidup ini, tak semestinya kita dapat memenuhi kehendak kita sendiri..hari ini..kamu ....iye..kamu, mungkin menjadi kawan yg paling baik..tapi esok..belum tentu lagi kan...

namun begitu, tatkala kita menjengah cebisan2 kedukaan hari2 kelmarin, kita akan dirundung kesedihan di kala ini..makanya, jgnlah lagi meratapi segala kejadian yang memeritkan itu..kata orang,"berat mata memandang, berat lagi bahu memikul"..ada kebenarannya dgn kata2 pujangga orang2 lama ni..tapi sebagai sahabat untuk diri sendiri..itulah yg aku cuba lakukan..aku perlu meningkatkan tahap kesabaran aku...seperti kata seorang rakan baru yg membawa erti dlm hidup aku...sabar itu manis...erm...yup..mmg manis...

Pabila kesedihan menyelubung diri, kita akan merasakan..kita la yg paling malang skali..acapkali kita akan mempersoalkan sesuatu yg tak pasti...kenapa jadi kat aku?kenapa itu?kenapa ini?...
really kan..Sesungguhnya percayalah bahawa, lebih banyak lagi penderitaan yang telah berlaku di dunia ini..yang kalo dihitungkira...mungkin kita tidak akan mampu untuk menghadapinya..bersyukurla pada anugerah yang diberi.. Sedangkan kekasih Allah itu, Rasulullah s.a.w juga diturunkan ujian kepada baginda..ini kan pula kita seorang insan kerdil lagi hina...maka, sesungguhnya Allah itu sgt adil dan sayang pada kita..sayangnya kita acapkali melupakan segala anugerah yg diberikan..kerana DIA sayang n ingat pada kitalah, kita diberi ujian sebegini rupa kan..DIA mahu memantapkan iman2 kita ini wahai sahabat...Jalan menuju ke syurga itu penuh dengan ranjau durinya..kita perlu menghadapi saat2 kesukaran, dan akhirnya pasti akan ada cahaya di hujung penerokaan.. amin...

Saturday, June 6, 2009

rindunya...

huh...dah berkurun rasa tak update blog ni..sejak aku dilanda kemurungan yang agak memberi kesan tahap kestabilan posisi emosi yang tunggang langgang ni...disebabkan virus yang menjangkiti aku ni la, aku byk terlepas cite2 yang agak best untuk distori mori...hehhhe..tak pe2..skarng jiwa agak sentimental n mcam stabil tapi blm leh nak memberi senyuman seikhlasnya pada alam ciptaan Tuhan yang indah ni...hhehehee...(gile merapu gak permulaan entry aku kali nie)..

let's go to cite pertama....

Hari Guru...Tanggal 29 may sambutan hari guru peringkat sekolah..pergh..nervous tak terkata beb..paling rasa cam nak tercabut bulu2 roma saat...saat...saat menyanyikan lagu Guru Malaysia... mak ai..aku rasa len mcm je...seram sejuk pun ada...tak tau la cam ner nak menggambarkan perasaan tatkala menyanyikan lagu tu...menusuk kalbu...syahdu yang amat...

tapi yang bestnya kan..pagi tu kitaorang disajikan dgn pelbagai persmbhn pelajar yg agak interesting..best gile ar...ada budak nyanyi lagu "Yuna" lagi tu..wah..tabik spring 40X (dlm mimpi)... tak sangka aku dapt gak hadiah n kad yang sgt cantik dari pelajar2 aku..thanks sayang.. rasa terharu sgt2...tak terucap dengn kata2..Tuhan saja yang memblsnya. Harap kalian berjaya dalm hidup amin...

continue to cite kedua...

Yahooooooooo.com.my... setelah agak 5 bulan kesengkekan...akhirnya..tak nak cite ar...hahahhahhahahhahha...hepi beb..

continue to cite ketiga..

Jumaat mlm tu gua ditugaskan untuk bermalam di skolah..kene join bebdk perkhemahan...malam tu aku, dila ngan fadila dok join cikgu len men badminton sampai dekat 1 pg..penat gile rasa..lenguh yang amat...hahhahhaa..(tapi time men tak terasa sgt, keesokan hari baru la rasa sengal2 otot tahap gaban)..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails