Saturday, March 28, 2009

raja lawak :::

raja lawak yang sempoi abis...

ape kaitannya aku ngan raja lawak..sedangkan aku ni seorang puteri..ewah..hehhehe..raja lawak antara program yg aku minat semenjak nabil lagi jd pesertanya..mmg lawak sial tahap pecah perut yang membolehkan usus2 aku berkecai dibuatnya..hehhehe..

sbnrnya aku nak cite yg aku mmg hepi gile ar..last week g kenduri doa selamat kat umah "JIHAN" raja lawak musim ke-3..aku pegi ngan member aku si sam..jihan ni adalah member aku masa kat poli dulu dan melepak di rumah yg sama..tak sangka plak dia masuk program ni..yg paling best gak lagi...dengan kehadiran pelawak2 yg len >> sepah, chot, am, amir dan zaibo..happening gile ar majlis tue..asyik tergelak je..sepah mmg BEST..

nak ditambahkan gamat punya stori..si amir leh plak miss in action...aduhai..ke mana ko dibawa lari ni..i'm sori..tiba2..dlm jangka masa yg agak tidak berapa lama..muncul si mamat yg membawa trademark "i'm sori" ni..ghupa2nya..dia pegi umah seorang makcik..agak2 seperti peminat amir..erm..tak taula..tapi makcik ni juga la yg sepertinya merupakan peminat fanatik kpd pelawak2 raja lawak ni..lawak gile ar...bebdk sepah ni apelagi..asyik membahan makcik ni je..maklum ar makcik ni bagi sim card maxis kat amir..cara gak tu idea dia..hahahha...nak puji gak la ngan sikap si zaibo ni..mmg peramah n baik orangnya di mata kasar aku..kalo tgk guna mikroskop aku tak berapa pasti sejauh mana kebenaran panca indera aku ni..tapi so far, dia mmg sporting ar..hopefully dpt jumpe lagi depa ni..best...

akhir kata...ish..mcm berucap la plak..semoga kalian sukses k...
** nanti aku upload gambo..(jgn ada yg jeles sudey)..wah gitu..

Wednesday, March 18, 2009

gadget or gejek??

topik aku ari ni..kita bercerita ttg gadget or gejek..kita akan lihat sejauh mana kefungsian gadget dan gejek dlm kehidupan seharian..kita akan selami apakah itu gadget dan gejek..adakah beliau seorang manusia??sekor minatang mamalia?sejenis kenderaan pacuan beroda?sejenis makanan ke?? :)
gadget kalo agak2 menurut firasat aku...rasanya adalah sejenis alat berteknologi teknik yang agak kecik size tetapi mempunyai kefungsian yg agak besar dan leh la datang kan manfaat pada seseorang..aku sebnrnya bukan nak cite pasal gadget nie..
kita pegi plak pada perkataan yang bermula dgn huruf "G"...diikuti dgn huruf "E"...difollow oleh huruf "J"..kembar kepada "E" tadi pun menyusul sama.."K"..kita teruskan ek..
gejek ni satu makhluk yg agak sinonim ngan amir hamzah b ab ghani b mahmud b ismail...aku tak berapa kenal sgt ngan amir hamzah ni..tapi agak kenal rapat ngan gejek..tapi tue la..
permulaan penceritaan di antara kami berdua agak kebelakangan ini la..kenal pun agak baru..rasa cam tak sampai 2 tahun lagi..tapi sekenal aku ngan makhluk ni...
agak simple orangnya..jiwang di tahap yg sukar dicontrol..kesengalan di tahap puncak yang agak meraban..mempunyai ketinggian diri agak pemalas mengikut musim katak mengawan..hahhaha..
tak nampak something spesel ttg gejek yg aku cite ni..kalo korang hanya kenal dari luaran..sbb 1st impression cam tak teruja je..hahhaa..tapi..kata orang kg aku.."don't judge a book by it's cover"..mempunyai kenalan yang memegang nama "gejek a.k.a amir hamzah" ni merupakan satu pengalaman ngeri dalm hidup..anda pasti rasa menyesal di hujung penceritaan..dan slalu akan tertanya2..mengapa..mengapa..mengapa..aku kenal ngan gejek ni..baru sekarang..hehehhe..
>> tak tau nak tulih ape lagi...
>> nanti aku sambung la ek...

Tuesday, March 17, 2009

~school holiday~

demam cuti sekolah telah melanda..
nothing spesel ar..tak tau nak wat pe..
kebiasaannya..dicuti2 ni, byk undangan perkahwinan..
last sunday, aku g wedding member aku si sarah..
mmg cantik ar..aku g ngan hanie n shahin..
sedih gak la, tak dapat stay lama ngan depa ni..
masing2 ada tugasan yg perlu dipikul..
ewah..ayat tak leh blah..
hari2 aku tak la boring sgt..coz..
student aku nak training handball..
aisey..apalagas..join sekaki ar..hehehehe..
tue je la wat setakat ni..
ada yg menarik menanti.. :)

is it true???

Your view on yourself:
Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self. Your friends love you because you are a good listener. They'll probably still love you if you learn to be yourself with them.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:
You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education:
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.


How do you view success:
Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

What are you most afraid of:
You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.
u must try
http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx

Monday, March 2, 2009

sport day @ smkc..

nak bagitau je..sok ari sukan sekolah..cam best je..hehehe..ditakdirkan aku ni mewakili umah waja a.k.a umah hijau..mengikut keadaan terkini..waja berada ditangga ketiga..aish..cam ner leh menurun..wahai atlet ku tersayang...berusaha gigih ek sok..tapi tue ar..masa merentas desa ari tu.. (tapi cam tak kene je ngan merentas desa cos cam merentas town je)..hehe..umah waja no satu beb..bangga sebentar menewaskan umah2 yg len..sok aku juga terlibat dlm larian yang agak2 jauh..hahhaaha..2o meter je..kuang3..cam malu pun ada sbb aku mmg tak expert bab lari2 ni.. tapi akan ku gagahi jua..maklum ar..kalau dihitung kira cam tak jauh tapi kalau membuat aksi gerakan perlahan..mau lambat gak sampai..tapi dun wori..tak sempat malu kot..sbb tak jauh mana..

pic kejayaan umah waja dlm merentas desa 2009..



ngan student aku bersama award kemenangan..ewahh..


Bukti kejadian.. :)


go waja..u all can do it !!


gambo cekgu2 yang sporting abis..luv u all

Sunday, March 1, 2009

hari2 yg agak stress..

rasa cam bosan je minggu nie..tak tau ape angin melintang dari arah mana dah datang..tak best langsung..bermula dari ketidakpuashatian seorang pelajar dlm aktiviti sukan..adoi..small matter je bg aku..pening je..pastu ngan aku tak sihat lak..penyakit bulanan mendatang..mood aku pun jadi cam tak berapa nak baik je..pastu ngan kawan yang kekadng cam tak paham je keadaan kita..ish..pening tul ar..malas tul aku nak layan menda2 yang tak hepi ni..nasib ar ada student aku yg best..diaorng penghibur hati aku tatkala aku rasa cam bosan gile...thanks ya..malas ar nak cite panjang..tak de mood..uawwaawawaaa....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails